Dragana Rakićfoto FoNet Ana Paunković

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić navela je da su radnici javnih ustanova i preduzeća u Vršcu, u kome 17. decembra neće biti lokalnih izbora, dobili SMS poruke da u nedelju moraju da prisustvuju mitingu Srpske napredne stranke (SNS) u Smederevu, a potom pomognu u kampanji „od vrata do vrata“ u tom gradu.

Rakić je za današnje novine Nova rekla da je tu inforamciju dobila od nekoliko radnika Javnog komunalnog preduzeća „Drugi oktobar“ u Vršcu, dodajući da u Smederevo u nedelju idu i zaposleni opšte bolnice, neuropshijatrijske bolnice, škola, vrtića i drugih ustanova.

„Ljudima je rečeno da postoji mogućnost da posle mitinga ostanu u Smederevu i tokom popodneva rade kampanju ‘od vrata do vrata’. Obećano im je da će to biti plaćeno kao prekovremeni rad, dok će za odlazak na miting svi dobiti slobodan dan koji mogu da iskoriste kad im bude potrebno“, kazala je ona.

Potpredsednica DS je navela i da je radnicima rečeno da i ubuduće mogu da očekuju pozive za Smederevo, ali i druge gradove u Srbiji gde će takođe biti angažovani u kampanji „od vrata do vrata“.

Ona je pozvala radnike koji trpe takve pritiske da se obrate njoj, ili nevladinoj organizaciji Crta ili medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari