Drecun: Pozicija Srbije ojačana ukoliko se sporazum ratifikuje u SB UN

Ostavite komentar


  1. Gospodina Drecuna sam poštovao kao vojnog analitičara sve dok nije pristupio SNS-u. Sada mu ništa ne verujem jer ne govori svojim rečnikom nego Vučićevim kao svi ostali iz SNS-a

  2. Drugim recima, Rezolucija 1244 mora biti ukinuta, a to znači priznavanje Kosova kao nezavisne države , osim ako nije predvidjena neka treća varijanta (viša autonomija, konfederacija, …). Imajući u vidu dosadašnje ponašanje Amerike, niko ne može garantovati da Amerikanci nece (posle izvesnog vremena) ponovo praviti probleme i tumačiti sporazum kako njima odgovara. Politika Amerike je utemeljena na lažima, prevarama, licemerju, podlostima i siledžijstvu.

  3. Gospodine Drecun, to oko taksi i „razgraničenja“ je providna igra AV i Tačija. Sada Srbija, kao, neće da pregovara dok se ne ukinu takse. A kada se ukinu AV će potpisati svaki papir koji mu se poturi i to proglasiti kao veliku pobedu. Kao što je Milošević proglasio pobedu posle potpisivanja kapitulacije u Kumanovu.

  4. Gde bi se drugo ratifikovao sporazum nego u UN! Oni su doneli rezoluciju 1244 I oni jedino mogu da je menjaju ili poništavaju. Tu snagu nema EU I vasa priča o premeštanju pregovora u EU nema nikakvog smisla, samo zloupotreba. i na kraju g-dine Drecun, o kakvom sporazumu je reč, o kakvom kompromisu ili dogovoru sa Albancima? Meni se čini da samo pričate, a da o tome ništa ne znate već ponavljate priču vašeg Vođe!

  5. „Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju “ Hahahah u kakvom univerzumu zivite vi srbi.

    1. Koliko je Srbija jaka hajde objasni mi majke ti. Evo poceli smo da drhtimo od straha koliko je Srbija jaka i svi se digli vas da koce, vase superiornost i pametnost.

  6. Pa prvo ispostujte postojece dogovore, dali ste toliko ustupaka albancima, a za uzvrat NISTA nismo dobili. Radite na ukidanju rezolucije 1244, ukinuli ste sve srpske institucije na severu kosova, usli u Kosovski parlament, vladu, sudstvo, policiju, uskoro i u vojsku … od zajdnice srpskih opstina nema nista, uvdene takse od 100% … i sada kazes da je Srbiji jos u interesu i da u SB pocne pregovore sa Kosovom !! Nije ni cudo da su skoro svi savetnici i partneri Vucica (Bler, Klinton, Soros …) istovremeno i albanski lobisti.

Ostavite komentar


Politika

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO) 10

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO)

Posle puna tri sata Miloš Vučević, mandatar za sastav nove vlade, završio je čitanje ekspozea na današnjoj sednici Skupštine Srbije koja je posvećena izboru vlade. Usledio je dug aplauz poslanika vlasti. Pred kraj njegovog izlaganja došlo je do incidenta, kada je poslanik opozicije Borislav Novaković vičući izašao pred mandatara. Rasprava o vladi je nedugo potom počela, poslanici i budući ministri provode Prvomajski praznik u parlamentu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.