DS: Izbori u DS nisu raspisani, disciplinski postupak protiv Lečića pokrenut 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da nikakvi izbori u toj stranci nisu raspisani i da ih raspisuje „ili predsednik ili apsolutna većina članova Glavnog odbora“, te „kako se to nije desilo i izbori nisu raspisani, nije formiran ni organizacioni odbor za izbore“.

Međutim ranije danas, na konferenciji za novinare članova rukovodstva frakcije DS koji se, kako navode, „zalažu za unutarstranačke izbore“, član Glavnog odbora DS Branislav Lečić je objavio da se kandidovao za predsednika DS „na predstojećim unutarstranačkim izborima 26. septembra“.

Lečić je najavio da će kandidatkinja za predsednicu Političkog saveta biti Vida Ognjenović, dok će kandidati za potpredsednike biti Milica Slijepčević, Jovanka Jovanović, Voja Janković, Petar Radojčić i Dragoslav Šumarac.

Lečić je naveo da će ukoliko postane predsednik DS, nastaviti da sledi viziju bivšeg premijera Srbije i predsednika DS Zorana Đinđića i dodao da su sukobi u toj stranci rezultat različitih viđenja političke budućnosti DS.

Rekao je i da žali što se aktuelni predsednik DS Zoran Lutovac nije kandidao za predsednika stranke.

Odgovarajući na sve to, DS je danas popodne saopštila da će disciplinski postupci bii pokrenuti „protiv svih pojedinaca koji se lažno predstavljaju i uzurpiraju resurse Demokratske stranke, organizatora pomenutih lažnih izbora i onih koji se budu ‘kandidovali’ na tim lažnim izborima“.

DS u saopštenju o tome navodi da je na poslednjoj sednici Glavnog odbora održanoj u Šapcu, „Etički odbor DS već pokrenuo disciplinski postupak protiv Balše Božovića, Radoslava Milojičića Kene, Slobodana Milosavljevića, Branislava Lečića i Gorana Jaića“.

Disciplinski postupak je pokrenut „zbog pokušaja preotimanja stranke uz pomoć funkcionera Srpske napredne stranke i fizičke opstrukcije na sednici Glavnog odbora održane u ‘Madlenijanumu’ “ u Zemunu.

„Rukovodstvo i članstvo Demokratske stranke fokusirani su na borbu protiv režima Aleksandra Vučića i unutrašnje reforme stranke koje ne može da zaustavi mali broj pojedinaca zabrinutih za sopstvene funkcije, ma koliko bili glasni. Demokratska stranka postoji zbog građana, ne bivših i sadašnjih funkcionera“, navodi DS u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.