DS: Leci protiv Srđana Milivojevića su pretnja i poziv na nasilje 1Foto: Privatna arhiva

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu najoštrije je danas osudio kao „targetiranje i ozbiljnu pretnju“ deljenje letaka u kojima se kandidat za republičkog poslanika DS-a na listi „Srbija protiv nasilja“ Srđan Milivojević lažno optužuje da je nasilnik.

Na lecima je napisano da Milivojević poziva na ubistvo članova porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da je bio izdajnik svoje zemlje za vreme bombardovanja 1999. godine.“Osim što su navodi iz letka notorna laž, ovim klevetničkim pamfletom se ozbiljno ugrožava bezbednost Milivojevića i njegove porodice, zbog čega je neophodno da reaguju policija i istražni organi ;kako bi utvrdili ko je ove letke juče ubacivao u poštanske sandučiće u Novom Sadu“, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ocenili su da je reč o targetiranju i ozbiljnoj pretnji Milivojeviću.

„Taj pamflet je nepotpisan, ali je pisan u prepoznatljivom nasilnom jezičkom maniru Srpske napredne stranke. Inspirator ovog prostakluka nesumnjivo je vođa vladajućeg režima Aleksandar Vučić koji svaki dan u svojim nastupima po režimskim televizijama i javnim skupovima beslovesno laže i kleveće svoje političke protivnike“, piše u saopštenju.

Pozvali su Vučića i njegove partijske sledbenike da odmah obustave tu kampanju koja je „zasigurno jedna od najprljavijih i najopasnijih“ u parlamentarnoj i političkoj istoriji Srbije.

„Svi oni moraju biti svesni da se 17. decembar bliži i da će posle oslobođenja zemlje svi oni i zbog ovog ;nasilja u društvenoj komunikaciji biti na udaru nadležnih profesionalnih i nezavisnih sudskih organa“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari