DS: Luka Novi Sad prodata u bescenje 1Foto: Preentscreen RTV

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je „Luka Novi Sad“ prodata firmi sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u bescenje, za nepunih osam miliona evra, što je višestruko manje od realne vrednosti tog strateškog preduzeća.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Nebojša Novaković kazao da je prihvaćena cena tek polovina procenjene vrednosti kapitala „Luke Novi Sad“ i naglasio da bi svaka nezavisna ekonomska ekspertiza pokazala da su tom prodajom oštećeni Novi Sad, Vojvodina i Srbija, navedeno je u saopštenju DS.

„Prodaja takvog preduzeća u bescenje jedino se može objasniti korupcijom i ličnim interesima onih koji u ime države rasprodaju nacionalno bogatstvo i ekonomsku budućnost zemlje“, naveo je Novaković.

On je kazao da su sve privatizacije pod vlašću SNS sprovedene po istom obrascu, u krajnje netransparentnom postupku, sa samo jednim ponuđačem i uslovima koji su kao „nacrtani“ za unapred poznatog kupca.

„Na taj način su prodati i PKB i Aerodrom ‘Nikola Tesla’ i RTB Bor, a sada i ‘Luka Novi Sad’. To više nisu pojedinačni slučajevi već očigledno pažljivo kreiran i razrađen mehanizam u kojem država i njeni građani ostaju bez vredne imovine i resursa, a neke privatne firme i pojedinci preko noći stiču nepojamno bogatstvo,“ rekao je Novaković.

„Luka Novi Sad“ se nalazi na najvažnijoj rečnoj saobraćajnici u Evropi – Dunavu, ali i na ukrštanju drumskih i železničkih puteva i raspolaže kapacitetima za pretovar oko 2,5 miliona tona robe godišnje. U 2017. godini ostvarila je profit od oko 750.000 evra.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “DS: Luka Novi Sad prodata u bescenje”

 1. Izgleda da se iz DS bune sto nije neko od njih uzeo Luku Novi Sad kao sto su uzimali preduzeca u cuvenim privatizacijama na pocetku 2000-tih.

  • A ti si srećan što se žuti nisu okoristili pa neka je neko od sadašnjih uzeo novac za prodaju državne imovine i zajedničkih potencijala?
   Kakva je onda rszlika između bivših i tvojih?
   Šta je obećavao Vučić kao opozicija?
   Šta je od toga ispunio?
   Jesmo li mi svi blesavi?

 2. Ako ste znali koliko vredi LUKA , zašto niste sakupili pare i konkurisali ( mogli ste vratiti dugove od „ćara“).
  Konkurs – javan , jedan se javi i – pobedio. Gde ste vi ili ini bili … !?? Nemojte sada kukati nad prosutim mlekom. Uslove tendera ste još davno VI proglasili ( Labud ; Dinkić 6 comp.). Smuči mi se od ove NAKNADNE pameti.
  Obiđite luku , napravite ponudu sa cenama , obradite ponudu i vidite da li je ko tu … Ovako , samo optužijete da vam se čuje glas , nije u redu …!!!

 3. Služba sada nije motivisana da „stvori“ neku novu Vericu Barać, inače saradnika ove Službe, jer ova vlast je njihova i nema nekog interesa da se ona sada ruši. Naravno, sve je to zbog patriotizma i zaštite nacionalnih interesa, ali malo sutra.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.