DS: Nova a stara ministarka prosvete - kontinuitet u razaranju srpskog obrazovanja 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Izbor nove Vlade Srbije suštinski nije doneo ništa novo u političkom smislu, a kada je reč o obrazovanju nije učinjena čak ni kozmetička promena jer će resor prosvete i dalje voditi Slavica Đukić Dejanović, saopštila je danas Demokratska stranka (DS).

U saopštenju je navedeno da ni, nakon nešto manje od godinu dana koliko Đukić Dejanović vodi ovo ministarstvo, nijedan problem u obrazovanju nije rešen, i da se nastavilo razaranje obrazovnog sistema.

„Plate učitelja i nastavnika su i dalje daleko ispod republičkog proseka, nije suzbijeno nasilje u školama, a besplatni udžbenici nisu ni tema za novu, a staru ministarku“, naveli su u saopštenju iz DS.

Ukazali su da se već godinama na studije koje školuju buduće nastavnike upisuje svega po nekoliko studenata, pa budućnost obrazovanja u Srbiji deluje više nego sumorno.

„Ministarka sve vreme deluje prilično nezainteresovana za rešavanje nagomilanih problema, a i pored velikog životnog iskustva njoj nedostaje iskustvo rada u školi, što ne može biti opravdanje za nerazumevanje problema u kojima se njen resor nalazi, a zbog kojih se može dogoditi potpuno gašenje državnih škola i univerziteta i potpuni prelazak obrazovanja u privatni sektor“, saopštila je Demokratska stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari