DS otvorena za razgovor o predlogu LDP za Kosovo 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predstavnici Demokratske stranke otvoreni su za razgovor sa predstavnicima Liberalno-demokratske partije o Kosovu jer to pitanje smatraju vrlo ozbiljnim.

Lider LDP Čedomir Jovanović najavio je će ta stranka uskoro ponuditi građansku platformu koja pored kosovskog pitanja stvara prostor za artikulisanje alternative. Sagovornika i partnere oko tog pitanja on vidi u DS.

„Svaki predlog ćemo uzeti u razmatranje sa podjednakom pažnjom jer je Kosovo isuviše ozbiljno pitanje da bi bilo ko imao pravo da ignoriše bilo koji predlog“, rečeno je Danasu u DS, povodom stava Čedomira Jovanovića da su demokrate mogući partneri i sagovornici.

Jovanović je u intervjuu Novostima rekao da je unutrašnji dijalog o Kosovu moguć ako budemo spremni da razgovaramo, ali da trenutno dijalog ne postoji jer, kako je naveo, „imamo vlast koja gasi manjinu i stalno preispituje namere onih koji kritikuju, kao i opoziciju i intelektualce koji nisu dorasli zadatku da jasno govore o problemima“.

Jovanović je najavio da će LDP uskoro ponuditi širu platformu koja pored kosovskog pitanja stvara prostor za artikulisanje alternative. Prema njegovim rečima, LDP je opozicija vlasti po svojoj politici i pristupu ključnim problemima.

„Mi sa Vučićem nikada nismo bili“, rekao je Jovanović. Prema njegovim rečima, lideru Pokreta slobodnih građana „Saši Jankoviću su bliži oni koji su palili ambasade i rušili Beograd od LDP“. „Sa Dverima koji batinaju novinarke, a i zbog drugih stavova nikada nećemo razgovarati o politici. Slično je i sa Vukom Jeremićem, koji se posle Vučićeve podrške u neuspeha u trci za genseka UN setio da postoji Srbija“, rekao je predsednik LDP. Jovanović je istakao da moguće partnere za saradnju vidi u Demokratskoj stranci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari