DS: Procenu štetu koju čini bilo ko, pa i oni koji zloupotrebljavaju vlast 1Foto: Logo

Demokratska stranka saopštila je da pozdravlja i podržava inicijativu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da se „izvrši procena štete koju Beogradu čini bilo ko, a posebno oni koji zloupotrebljavaju javna ovlašćenja za upravljanjem institucijama glavnog grada u svojim rukama“.

„Posebno podržavamo vršenje procene štete, u nadi da će istu obaviti stručne i za te poslove licencirane institucije, da ne bi slučajno neko pomislio da je procena posledica samovolje pojedinih ili svih funkcionera gradske administracije. Zloupotreba službenog položaja je krivično delo“, naveo je DS.

DS je poručila da je potrebno i izvršiti i „procenu štete koju svojim nestručnim radom i angažovanjem“ Beogradu upravo nanosi „grupacija okupljena oko Srpske napredne stranke pod rukovodstvom Aleksandra Vučića, posebno u pogledu devastiranja istorijskog nasledja ovog naroda“.

„Istovremeno, pozivamo i ministra policije da objasni gradjanima Beograda, a posebno bolesnicima smeštenim na klinici Dragiša Mišović Dedinje i VMA, da li je divljačko puštanje neartikulisanog zvuka sa vrha gradjevinskog objekta od strane lica pod imenom Mitrović Željko barem prekršaj ako ne i nešto teže“, navela je Demokratska stranka.

Vesić je ranije danas rekao da su učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ uništavali zaštitnu ogradu, mašine i kocke, i da šteta iznosi nekoliko desetinа hiljаdа evra, te da će protiv onih koji su „uništavali grad i organizovali skup biti podnete prekršаjne i krivične prijаve“.

„Došli su dotle dа je njihov glаvni politički progrаm uništаvаnje grаdske imovine i sprečаvаnje bilo kаkvih rаdovа u Beogrаdu. Uništаvаne su zаštitne ogrаde, mаšine i kocke. Štetа se još utvrdjuje, аli zаsigurno iznosi nekoliko desetinа hiljаdа evrа“, rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari