DS: U parlamentu Austrije o decembarskim izborima u Srbiji 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIĆ)

Delegacije stranke Zajedno i Demokratske stranke (DS), članice koalicije „Srbija protiv nasilja“, na poziv poslanika iz Austrije, borave u tamnošnjem parlamentu u Beču, gde se održava sesija „povodom velike izborne krađe“ u Srbiji, saopštila je danas DS.

U saopštenju piše da će se austrijskim parlamentarcima obratiti predstavnici DS Dragana Rakić i Dušan Kostadinović i iz stranke Zajedno Biljana Stojković, Nebojša Zelenović i Kristina Milošević.

Rakić, zamenica predsednika DS je povodom organizovane sesije u parlamentu Austrije izjavila da se „dobar deo“ javnosti u Srbiji, „zbog spina režimskih medija“ često pita zašto predstavnici opozicije odlaze u države EU da pričaju o izbornoj krađi u Srbiji.

„Odgovor je jednostavan: zato što su to i naše institucije. Mi smo te institucije priznali za naše kada smo postali kandidat za prijem u EU“, kazala je ona, piše u saopštenju.

Prema njenim rečima, gradjani Srbije imaju pravo na slobodne izbore, kao što ga imaju i građani EU.

Zelenović je kazao da „čvrsto veruje“ da građani Srbije zaslužuju normalan život i da će se, kako je naveo, „za to izboriti na prvim slobodnim izborima“.

U saopštenju piše da je Zelenović kazao da „režim (u Srbiji) svim silama pokušava da skrene pažnju na druge teme, da se ponašaju kao da nisu uhvaćeni u krađi i da simuliraju redovan politički život“.

„Na nama je da učinimo sve što možemo, da odemo na svaku relevantnu adresu, kako bi zahtevali odgovornost i sprečili izborne krađe na narednim izborima, jer režim od prevare neće dobrovoljno odustati“, naveo je.

Kako je kazao, „bez slobodnih izbora nema uređene države, a bez uređene države nema normalnog života“.

„Čvrsto verujem da građani Srbije zaslužuju normalan život i da će se za to izboriti na prvim slobodnim izborima“, kazao je on.

Predstavnici koalicije Srbija protiv nasilja smatraju da je na decembarskim izborima došlo do kradje i za to optužuju vlast čiji zvaničnici to negiraju tvrdeći da opozicija time traži alibi za izborni neuspeh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari