DS: Vučić je organizator ultradesničarskog skupa 1Foto: Logo

Demokratska stranka zahteva od režima da pod hitno prestane sa širenjem straha kako bi zamaskirao nepopularne odluke koje mora da donese.

“Od mafijaškog režima u Srbiji već smo navikli na propagandu i obmanu građana, na sve nečasno što se može raditi u politici”, navodi DS u saopštenju.

Kako kažu, poslednjih nedelja režimski spinovi i prevare su otišli toliko daleko da prete da potpuno destabilizuju društvo koje je sistematski uništavano punu deceniju.

„Plašenje sukobima i ratovima je posebno učestalo poslednjih nekoliko nedelja, a beskrupuloznost režima u ostvarivanju političkih ciljeva, ili bolje rečeno preuzetih obaveza, je na vrhuncu nakon organizovanja jučerašnjeg ultradesničarskog skupa. Osim što širi strah kod građana Srbije, Vučić organizovanim predstavama pokušava da se i međunarodnoj javnosti predstavi kao jedini političar koji može da očuva mir u regionu. Istina je da se Vučić igra sa vatrom zloupotrebljavajući emocije građana koji su nacionalno orijentisani. Širenje mržnje prema bilo kojoj društvenoj grupi ne sme i ne može biti rađeno u svrhu očuvanja stabilnosti, što jeste plan čoveka koji propagandom, korupcijom i kriminalom kontroliše sva društvena zbivanja u Srbiji“, navodi se dalje u saopštenju.

Iz DS upozoravaju Aleksandra Vučića, ali i čitavu javnost da je način na koji se kreira javno mnjenje u društvu izuzetno opasan i da može dovesti do katastrofalnih posledica.

„Građani Srbije ne zaslužuju tretman u kom se konstantno zastrašuju, dele, huškaju jedni na druge. Uzrok katastrofalnog stanja u državi je mafijaški režim koji više od deset godina odlučuje o našim sudbinama i zbog toga je prioritetan nacionalni interes smena takve vlasti“, zaključuje se u saopštenju Demokratske stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari