DS: Žene i dalje ubijaju

Ostavite komentar


  1. „Ne može čamac da ljulja onaj koji vesla“. Ne kažem da nema nasilja nad ženama, ali su mere vlade u cilju njegovog suzbijanja transparentne. Ne znam šta je prethodna vlast učinila po tom pitanju kad sad tako žestoko kritikuje ovu.

  2. Sve je to lepo, ali šta ste vi uradili po tom pitanju dok ste bili vlast? Ništa, samo ste gurali stvari pod tepih.

  3. Da, nažalost, žene još uvek ubijaju u Srbiji i u svetu. Iako se vlada Srbije, kao i sve vlade, NVO sveta bave ovim problemom, ne vidim rešenje osim u prevenciji kroz edukaciju žena(i muškaraca), poboljšanje njihovog standarda života.
    Hajde da naučimo da se treba kloniti „žestokih“ momaka, labilnih ličnosti, da ne treba trpeti nasilje tipa „neki šamar tu i tamo je normalan“, kako da prepoznamo promene kod partnera. Iskreno verujem da samo tako možemo smanjiti stopu nasilja nad ženama, naravno uz strogu primenu zakona prema nasilnicima.
    Sama nekadašnja formulacija „zločina iz strasti“ nam govori da razum, strah od moguće zatvorske kazne i drugih posledica nikada nije na umu zlostavljača, te bi se povećanjem kazni, strožim zakonima manje postiglo nego edukacijom.

  4. Žrtve nasilja su ŽRTVE, bez obzira ko je u pitanju, vio on Borko Stefanović ili novinarke Pinka. Pojedini opozicionari imaju dvostruke aršine.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.