DSS: Zamrznuti konflikt u interesu Srbije 1Foto: DSS

Predsednik Republike Aleksandar Vučić je građanima Srbije uputio iz Njujorka jasno priznanje: politika „i Kosovo i Evropska unija“ je doživela potpuni krah, stoji u pisanoj izjavi predsednika DSS Miloša Jovanovića.

Tu iracionalnu kosovsku politiku koju i sam ubrzano sprovodi, a koju je 2008. godine utemeljila Demokratska stranka, predsednik Republike je sasvim tačno nazvao „glupom i neodgovornom“, stoji u izjavi Jovanovića.

On kaže da je predsednik Srbije tokom „dubinskih razgovora sa ljudima koji odlučuju saznao ono što je drugima jasno već punih deset godina: da se od Srbije traži da prizna nezavisnost Kosova i da se taj stav neće promeniti, jer priču o tome kome pripada Kosovo smatraju završenom“.

Jovanović kaže da „sloboda, teritorijalni integritet i prosperitet Srbije mogu da se obezbede samo temeljnom promenom sadašnje politike: prekidom procesa evrointegracija uslovljenih priznavanjem nezavisnosti Kosova, zamrzavanjem kosovskog konflikta, sveobuhvatnim uređenjem države i samostalnom ekonomskom politikom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari