Dveri: "Degutantno" Vučićevo obećanje o obnovi porodilišta, vlast SNS ignorisala predloge o popravljanju uslova 1Foto: Pixabay/Parentingupstream

Funkcionerka pokreta Dveri Sanja Vujanović izjavila je danas da je „degutantno“ jučerašnje obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kome obećava obnovu porodilišta, nakon što je vlast njegove Srpske napredne stranke (SNS) ignorisala sve predloge tog pokreta u vezi sa popravljanjem uslova u tim zdravstvenim ustanovama.

Ona je u pisanoj izjavi navela da su Dveri ranije tražile obnovu svih porodilišta u Srbiji i preusmeravanje budžetskih sredstava kako bi trudnice i porodilje imale zadovoljavajuće i humane uslove.

„U maju prošle godine Narodnoj skupštini predali smo na usvajanje Deklaraciju o pravima trudnica i porodilja, ali vlast to nije prihvatila. Da su oni koji vode državu usvojili naše dobronamerne predloge, danas bi situacija u srpskim porodilištima bila daleko bolja“, kazala je Vujanović.

Ocenila je da se možda se ne bi dogodio tragičan slučaj u porodilištu u Sremskoj Mitrovici da se radilo na prevenciji akušerskog nasilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari