Dveri: Ne možemo da podržimo Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je večeras da poslanička grupa Srpski pokret Dveri – Patriotski blok ne može da podrži Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15. juna 2021. do 1.septembra 2022. godine zato što se sa politikom vlasti, kada je u pitanju Kosovo i Metohija, ne slaže.

„Mislimo da ste loše radili, loše pregovarali, izgubili u svim utakmicama u kojima ste igrali, da ste sve dali, a ništa niste dobili, da ste primenili sve što su Albanci tražili, a da niste dobili ništa za državu Srbiju“, rekao je Obradović na sednici Skupštine Srbije.

Poslanik stranke Zavetnici Nikola Dragićević rekao je da njihova poslanička grupa neće podržati izveštaj.

„Kada budemo želeli da imamo široki konsenzus, kada budemo želeli da pošaljemo sliku jedinstva, mislim da bi dobro bilo da sve političke subjekte i sve političke aktere uključimo u donošenje takve rezolucije“, rekao je Dragićević.

Poslanica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović rekla je da poslanici DS neće glasati za izveštaj i istakla da najveći broj Srba na Kosovu i Metohiji živi u ekstremno lošim uslovima.

„Najkorektnije što bi predsedenik Srbije mogao da učini je da podnese ostavku zbog svog katastrofalnog činjenja, zbog toga što posle svakog njegovog odlaska na pregovore Srbi na Kosovu i Metohiji žive sve lošije i lošije, ali i zbog nečinjenja i nereagovanja na loše činjenje svojih saradnika“, rekla je Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari