Dveri: Potrebna Rezolucija o genocidu nad srpskim narodom u 20. veku 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da je 26 godina posle „Oluje“ Srbiji potrebna Rezolucija o genocidu nad srpskim narodom u 20. veku, a ne „parade“ Srpske napredne stranke.

„Potrebne su nam rezolucije i novi zakoni koji će ispraviti nepravdu učinjenu Srbima u 20. veku i sankcionisati nipodaštavanje i vređanje srpskog naroda i srpskih žrtava“, rekao je u pisanoj izjavi potpredsednik Dveri Ivan Kostić.

On je naveo da svake godine na dan pogroma nad Srbima u Hrvatskoj, 4. avgusta, aktuelna vlast skuplja svoje članstvo da se obeleži datum velikog stradanja“, ali da „suštinski za deset godina ništa konkretno nije urađeno, kroz makar i jedan pravni akt ili dokument, da se ne zaborave srpske žrtve u Drugom svetskom ratu u NDH ili u građanskom ratu u bivšoj SFRJ krajem prošlog veka“.

„Nakon aktuelnih dešavanja u Federaciji BiH povodom Inckovog zakona i u Crnoj Gori nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srbrenici, Srbija mora sa sebe da skine lažno nametnuti epitet genocidnog naroda“, ocenio je Kostić.

On je rekao da vlast Aleksandra Vučića mora što pre u Skupštini Srbije da usvoji niz dokumenata i zakone, kako bi se svetskoj javnosti prezentovalo šta se zaista dešavalo na prostorima Balkana u 20. veku, a kako je dodao takvu rezoluciju trebalo bi dostaviti i Generalnoj skuštini Ujedinjenih nacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari