Dveri pozvale pristalice na protest ispred Ustavnog suda 1foto FoNet Milica Vučković

Pokret Dveri pozvao je članove, simpatizere i sve građane da izađu na protest ‘Ni korak nazad’ zakazan za subotu, 2. oktobra u 14.00 ispred zgrade Ustavnog suda, zbog stava Vrhovnog kasacionog suda o naplati bankarskih troškova kredita.

Uz napomenu učesnicima protesta da ne donose nikakva stranačka obeležja, Dveri su u saopštenju ocenile da je stav Vrhovnog kasacionog suda „sunovrat pravosuđa“ i da predstavlja još jedan u nizu udara „korumpiranog sudstva i bankarskog lobija“ na gradjane.

„Umesto da bude temelj vladavine prava i nezavisni i nepristrasni zaštitnik pravde, Vrhovni kasacioni sud je preko noći podlegao koruptivnim uticajima i promenio tri godine primenjivan stav, zbog koga su pravdu na sudu potražile stotine hiljada građana“, navele su Dveri.

Taj pokret dodao je da je 200.000 građana Srbije podnelo tužbe sudovima u nadi da će im banke vratiti bar deo opljačkanog novca, i dodao da oni sada mogu da očekuju da će morati bankama da plate sudske troškove od 10.000 do 50.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari