Dveri: Prekršajna prijava protiv Boška Obradovića zbog protestne šetnje 13. aprila 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Srpski pokret Dveri saopštio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova podnelo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv narodnog poslanika i predsednika tog pokreta Boška Obradovića zbog organizacije protesne šetnje u Beogradu 13. aprila.

Kako navode podnosilac prijave je policijski službenik potporučnik policije Milosav Stiković, koji kao svedoke predlaže policijske službenike Odeljenja za javni red i mir Policijske uprave za grad Beograd Bojana Bjelčevića i Sašu Perendića.

„U ime potpisnika „Sporazuma sa narodom“, Boško Obradović, u aprilu mesecu predsedavajući Saveza za Srbiju, bio je ovlašćena osoba ispred organizatora protesta koji je održan ispred Narodne skupštine 13. aprila ove godine. Kao organizatori skupa potpisani su i drugi lideri opozicije. Interesantno je da načelnik MUP podnosi ovaj zahtev za prekršajni postupak tek 14. avgusta ove godine, dakle, četiri meseca posle održanog protesta, a da Prekršajni sud u Beogradu pokreće postupak saslušanja osumnjičenog Boška Obradovića 16. oktobra. u „Činjeničnom opisu prekršaja“, koji potpisuje major policije Rade Blagojević, MUP detaljno opisuje i gde su se okupljali lideri opozicije sa svojim pristalicama (Boško Obradović na Savskom trgu, Vuk Jeremić kod Terazijske česme, „Ne davimo Beograd“ kod Beograđanke…), zatim ko je sve govorio na mitingu, a posebno ističe da se u protestnoj šetnji skandiralo „Vučiću, lopove“…“, navode Dveri u saopštenju.

Dveri dodaju da pozdravljaju aktivnosti MUP-a u pravcu daljih pritisaka i progona političkih protivnika vlasti jer, kako kažu, sve to vodi ka „bržem i konačnom urušavanju ovog nenormalnog političkog sistema u kome živimo, a u kome su i BIA i MUP u potpunosti stavljeni u funkciju vladajućeg režima, odnosno praćenja i progona političkih neistomišljenika“.

„Svemu tome uskoro će doći kraj i svi u državnom aparatu koji u tome protivzakonito učestvuju moraće za to i da odgovaraju“, dodaju Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari