Dveri: Pripremili smo "Platformu za povratak Kosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije" 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je taj pokret pripremio „Platformu za povratak Kosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije“, koju će dostaviti svim poslaničkim grupama u Skupštini Srbije sa idejom da bude povod za raspravu na posebnoj sednici, koju taj pokret očekuje najkasnije do kraja avgusta.

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da Platforma podrazumeva prekid štetnih pregovora u Briselu i povratak u Savet bezbednosti UN, proglašavanje okupacije dela državne teritorije, donošenje zakona o vojnoj neutralnosti, obnovu rada Ministarstva za Kosovo i Metohiju i ponovno uspostavljanje institucija države Srbije na Kosovu.

„Mišljenja smo da naš interes nije formiranje tzv. Zajednice srpskih opština unutar tzv. nezavisnog Kosova već povratak Kosova i Metohije u punu ustavno-pravnu nadležnost države Srbije i obnova rada državnih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji, kao i ispunjenje svih tačaka Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN“, istakao je Obradović.

On je ukazao da ne vidi niti jedan jedini razlog zašto svih 250 narodnih poslanika ne bi potpisalo zahtev za održavanje posebne sednice Skuštine o situacij i na Kosovu.

„Tu ne bi smela da postoji podela na vlast i opoziciju jer bismo svi podjednako trebalo da budemo zainteresovani za odbranu i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Potrebno nam je novo nacionalno jedinstvo po ovom prvorazrednom nacionalnom i državnom pitanju“, smatra Obradović.

Predsednik pokreta Dveri najavio je da će Platforma biti predstavljena na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije u ponedeljak, 15. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari