epsfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković upozorila je da je, ukoliko Vlada danas usvoji predlog rukovodećih organa Elektroprivrede Srbije (EPS) o pretvaranju u akcionarsko društvo, sledeći korak neki od oblika privatizacije tog opljačkanog preduzeća od koga zavisi energetska suverenost Srbije i sigurnost građana, saopštila je ta partija.

Iako se govori o „zatvorenom akcionarskom društvu“ , ta forma ne postoji prema pozitivnim Zakonu o privrednim društvima, istakla je ona u pisanoj izjavi.

Milenković Kerković je ukazala da je priprema za privatizaciju EPS i do sada išla po uputstvima i kroz nametnute uslove iz kreditnih aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, po poznatim koracima ideologije neoliberalizma – (de)stabilizuj, liberalizuj, privatizuj.

Upropašćavanje EPS katastrofalnim SNS menadžmentom trajalo je godinama i ishod je da je kapital manji od njegovih zaduženja, da je za poslednjih deset godina ukradeno struje za 13,5 milijardi evra, a da za to ni dugogodišnji vršilac dužnosti direktora Milorad Grčić, a ni bivša ministarka Zorana Mihajlović nisu odgovarali, naglasila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari