Dveri: Pružamo podršku inicijativi „Proglas“-a za slobodne i poštene izbore 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Srpski pokret Dveri, kao opoziciona politička organizacija, daje podršku „Dogovoru za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirao „Proglas“, a potpisale ga dve opozicione, parlamentarne političke grupacije – Srbija protiv nasilja i koalicija NADA, saopšteno je iz te stranke.

Kako sed dodaje, od velike je važnosti što ova inicijativa nije ideološki obojena, već govori o neophodnosti popravljanja izbornih uslova.

“Srbija u ovom trenutku nema pravi demokratski sistem u kome bi građani slobodno birali svoje predstavnike u izbornim utakmicama, već se na veliki broj njih vrši pritisak da zaokruže vladajuću Srpsku naprednu stranku. Ako tome dodamo da su sve televizije sa nacionalnom frekvencijom pod direktnom kontrolom vladajućeg režima, jasno je da većina građana ne može ni da se adekvatno informiše”, piše u saopštenju.

U Dverima zaključuju da kada je reč o izborima u Beogradu, koji slede pre svih drugih, nijedan opozicioni glas ne sme ostati ispod cenzusa kako se ne bi ponovila situacija iz prethodna dva izborna ciklusa kada je opozicija u ukupnom zbiru glasova odnosila pobedu, ali nijednom nije mogla da formira vlast jer su pojedine opozicione liste ostajale ispod cenzusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari