Dveri: Prvo ujedinjenje desnice pa razgovori o jednoj ili dve izborne kolone opozicije u Beogradu 1foto Miloš Tešić/ATAImages

– Sva opozicija treba da se ujedini u borbi protiv fiktivnih birača i drugih protivzakonitih pokušaja SNS da zadrži vlast uprkos tome što je većina Beograđana protiv toga – izneo je Srpski pokret Dveri u svom saopštenju.

Izjavili su da „Dveri“ podržavaju napore opozicije da se najpre obezbede fer i slobodni izbori, pa tek onda pristupi ponovljenom glasanju u Beogradu i da je jasno da je dosadašnja vlast SNS dva puta izgubila lokalne izbore u prestonici i da pokušava da na silu ostane na vlasti uz pomoć različitih izbornih manipulacija.

Objasnili su da je odsustvo objedinjavanja političkih opcija patriotske opozicije u jedan blok na prošlim republičkim izborima imalo velike posledice i da Sada više nema prepreka za ujedinjenje desnice, te da tome treba prvo pristupiti. Koaliciju NADA imenovali su kao logičnu opciju da predvodi ujedinjenje, budući da su na decembarskim izborima postigli najbolji uspeh od stranaka koje bi u ovome učestvovale.

– Srpska koalicija NADA, koja je postigla najbolji izborni rezultat na desnom spektru, sada je na potezu da pokrene ovo ujedinjenje za koje nema izgovora da do njega ne dođe, jer niti jedan opozicioni glas u Beogradu ne sme ostati ispod cenzusa. To je uslov za definitivnu pobedu nad SNS u prestonici- navedeno je u saopštenju.

– Kada najpre dođe do ujedinjenja desnice za beogradske izbore treba razmotriti da li je bolje izaći na te izbore u jednoj ili dve opozicione kolone, ali bez obzira na tu odluku biće sačuvan svaki opozicioni glas i naprednjačka vlast će konačno pasti. A nakon smene vlasti u Beogradu slede lokalni izbori širom Srbije gde će potom naprednjačka vlast pasti i u mnogim drugim gradovima kao što su Novi Sad, Niš, Čačak, Valjevo ili brojne beogradske opštine – zaklučili su u sopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari