Dveri: Rezolucija o Srebrenici zasnovana na lažima 1Foto: Logo

Potpredsednik Srpskog pokreta Dveri Ivan Kostić izjavio je danas da je Rezolucija o Srebrenici koju je usvojio crnogorski parlament zasnovana na lažima i da dodatno ponižava srpski narod koji je bio najveća žrtva genocida od strane svojih suseda u 20. veku. 

Kostić je saopštio da je usvajanje re rezolucije dokaz da Vlada Crne Gore definitivno nije ispunila očekivanja birača koji su imali uverenje da će se politička situacija u Crnoj Gori iz korena promeniti nakon prošlogodišnjih izbora.

„Glasati sa DPS-om za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića i za Rezoluciju o Srebrenici je nezamislivo svima onima koji su 30. avgusta prošle godine glasali protiv režima Mila Đukanovića“, naveo je on.

Istakao je da u Srebrenici nije stradalo 8.000 ljudi, već nekoliko puta manje.

„O tome danas govore najveći svetski stručnjaci za istraživanje genocida koji usput i javno govore da nikakvog genocida u Srebrenici nije bilo. Izgleda da se tematika Srebrenice koristi samo u političke svrhe kada dodatno treba poniziti Srbe i njihove žrtve o čemu se danas u Parlamentu Crne Gore ne sme govoriti“, saopštio je Kostić.

On je ocenio da je pozivanje na odluke Međunarodnog suda pravde „apsolutno besmisleno“ jer se dobro zna da je većina odluka toga suda bila čisto političke prirode, i to pogotovo odluke koje se tiču Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari