Dveri: Sednicu Saveta bezbednosti UN da zatraže Rusija i Kina 1Arhiva Foto: FoNet/MSP Srbija

Pokret Dveri zatražio je danas od Rusije i Kine da kao stalne članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) i „jedini preostali“ garanti za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji u skladu sa Rezolucijom 1244 zatraže hitnu sednicu na temu Kosova.

Pokrajinski odbor Dveri na Kosovu i Metohiji zatražio je od Rusije i Kine i da se aktivno uključe u sva dešavanja na Kosovu, koja su, kako su ocenili, „izmakla kontroli onih koju su za primenu Rezolucije 1244 bili zaduženi“.

„Ujedno, šaljemo poruku svim Srbima na Kosovu i Metohiji da se politički samoorganizuju i izaberu svoje autentične predstavnike iz narodnih redova i time štetočinsku tzv. Srpsku listu izoluju iz daljih političkih i društvenih dešavanja“, navodi se u saopštenju tog odbora.

Pozvali su Srbe da ne pristaju ni na kakvu Zajednicu srpskih opština (ZSO) u okvirima prištinskih institucija, kao i da sve buduće lokalne i svake druge izbore bojkotuju.

Ocenili su da su za aktuelnu krizu na Kosovu i Metohiju krivi „koalicioni partneri“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti, kao i Srpska lista, Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i vlast u Beogradu u celini.

„Srbi sa Kosova i Metohije više nemaju poverenja ni u Aleksandra Vučića, ni u tzv. Srpsku listu, ni u Kancelariju za KiM, pa samim tim ni u Vladu Republike Srbije, čija politika vodi iseljavanju Srba sa KiM, što je već počelo. Međutim, mi smo svoji na svome i želimo tu i da ostanemo po svaku cenu“, dodaje se u saopštenju pokrajinskog odbora Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari