Dveri Subotica: Pastor ništa nije činio na rešavanju problema migranata 1Migranti u Subotici, foto: Natalija Jakovljević (arhiva)

Srpski pokret Dveri u Subotici optužio je predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), Ištvana Pastora, da ništa nije učinio na rešavanju problema migranata i da obmanjuje građane Srbije smatrajući sebe jedinim političarem koji je otvoreno govorio o migrantskoj krizi.

“Nije jedini koji je govorio, jer već godinama to čine i drugi, kao i funkcioneri Srpskog pokreta Dveri, ali je, za razliku od drugih, on bio u prilici da nešto konkretno uradi da se odnos države prema migrantima promeni. Nažalost, mogao je, ali ništa nije činio na rešavanju problema, što najbolje mogu da potvrde Ištvanovi prijatelji i komšije iz Rate“, navode Dveri.

Oni podsećaju da su pogranična mesta u Vojvodini kao što su Šid, Sombor, Riđica, Tavankut, Subotica, Horgoš, Rata godinama izložena velikom prilivu migranata, a da nas je „loša politika i odnos vlasti prema pitanju migracija dovela do ozbiljnih problema“.

Da se Ištvan Pastor kojim slučajem istinski zalagao za  sprovođenje politike prema migrantima i pitanju migracija koju sprovodi Fides na čelu sa Viktorom Orbanom, tada bi bili vidljivi i rezultati te politike, smatraju Dveri i dodaju da bi se politika i odnos prema migrantima promenila u Srbiji, „ili Ištvan Pastor i SVM ne bi bio koalicioni partner SNS-a“.

„Ako Ištvan Pastor a i članstvo SVM-a žele stvarno rešenje po pitanju migranata sada je prilika da u petak izađe sa predlogom Aleksandru Vučiću da se žandarmerija i vojska aktivno uključe u sprečavanje ulazaka migranata u zemlju, da to pitanje bude najvažnije pitanje ulaska SVM-a u koaliciju sa SNS-om“, ocenjuju.

„Bez takvog, mi bi rekli ozbiljnog političkog stava, politika SVM-a je samo politikanstvo o trošku građana“, navodi ova stranka.

Srpski pokret Dveri je najavio da će se u radu skupštine Srbije zalagati za promenu politike Srbije prema migrantima imajući u vidu da su građani svakodnevno izloženi bezbedonosnom riziku i da za njihovu bezbednost mora da garantuje država.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari