Dveri: Sud presudio u korist penzionera

Ostavite komentar


  1. Penzija nije socijalno davanje već stečeno pravo veličinom uplate i godinama staža u PiO fond ili vrsta štednje za stare dane. Kako je nekom palo na pamet da jednom delu penzionera otima deo penzije ne da bi je dao siromašnim penzionerima jer su i oni oštećeni već da te pare koristi u nepoznate svrhe jer narod ne zna gde su utrošene, naravno da se oteto mora vratiti uz zakonsku kamatu i tačka.

    1. 400.000 penzionera je stabilizovalo finansije ove zemlje, red je da im se oteto vrati sa kamatom. Ovo sto je uradjeno ovim penzionerima nije nigde u svetu zabelezeno da selektivno jedan covek otima od penzionera.

  2. Ало, мрзани, смањите доживљај! Лепо пише да је у питању основни, дакле, првостепени суд. То значи да ће сада ову одлуку морати да преиначи Виши суд у Новом Саду и да одбије тужбени захтев јер је у потпуности у супротна како закону тако и одлуци Уставног суда Србије. Ово само показује да од 2012. није извршена лустрација партијских судија из редова ДС-а, што је велики пропуст свих влада у Србије формираних од Ђурђевдана 2012. па до данас.

      1. Dobro je da su krenuli sa resavanjem, pozitivno ili negativno u drugostepenom i na alepalciji svejedno, vazno da mozemo sa presudom da idemo do Strazbura a tu je vec druga prica tu vaze PRAVDA I ZAKONI.

    1. Možda sam neupućen … ali nekako se ne sećam da se Ustavni sud izjasnio po pitanju penzija.

  3. Да ли у овој држави неко размишља, осим о пензионерима, о младима који НЕМАЈУ НИШТА и о великој већини запослених чије су плате НИЖЕ од просечних пензија?!

  4. POBEDA PRAVDE NA STRANI PENZIONERA?! Svaka čast Osnovnom sudu u Bačkoj Palanci što je donelo presudu da PIO vrati otete penzije penzioneru J.M., da se vidi da najzad i u malenoj Srbiji ovladava pravda, a ne autoritet političara. Jedan je, i po mom saznanju, prvi slučaj povoljno rešen u korist oštećenog penzionera. Takođe, zahvalnost i Srpskom pokretu Dveri na interesovanju i pomaganju penzionera u vezi vraćanja nemilosrdnog i brutalnog otimanja penzija. Nadam se da će ovim putem krenuti i Vlada i predsednik, da vrate otete penzije. Pismo zahvalnosti Vučića penzionerima što im je otimao penzije već je stiglo na adresama penzionera (ja sam ga popišao i vratio pošiljaocu), a penzioneri i da se bunili, on nije ih čuo ili se pravi gluv i nevin. Nadam se da će i ostalih penzionera ogrejati sunce, a ne tama i magla od strane ΛV.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.