Dveri traže oslobađanje bivših poslanika Noga i Radojičića 1Foto: J. Stanković

Pokret Dveri zahtevao je danas momentalno puštanje na slobod bivših narodnih poslanika Srđana Noga i Zorana Radojičića koji su uhapšeni na dan konstituisanja, kako je ocenjeno, „lažne“ i „nenarodne“ Skupštine Srbije.

„Takođe, smatramo nedopustivim maltretiranje, snimanje i kažnjavanje građana koji su se spontano okupili ispred Doma Narodne skupštine da izraze svoj protest protiv lažnih, nedemokratskih i protivustavnih izbora“, navodi se u saopštenju Dveri.

Ta stranka ističe da iako sa bivšim narodnim poslanicima Đogom i Radojičićem ne deli način političke borbe, smatra da je nedopustivo da vlast hapsi bilo koga ko se protiv nje bori na demokratski način.

Dveri ocenjuju da su optužbe za krivično delo pozivanja na nasilnu promenu ustavnog poretka „u najmanju ruku besmislene“ i da su jedini koji danas ruše Ustav i poredak predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova diktatorska vlast.

„Oni (Vučić i vlast) krše Ustav i predaju Kosovo, oni menjaju izborne zakone u sred izborne kampanje, oni sa režimskim Kriznim štabom kriju istinu o epidemiji korona virusa, oni su zreli za krivičnu odgovornost zbog brojnih afera kriminala i korupcije u vrhu vlasti“, navodi se u saopštenju.

Dveri ističu će se i ubuduće boriti za uspostavljanje demokratije i vladavine prava u Srbiji, za poštovanje Ustava i zakona, slobodu medija i demokratsko pravo svih da izražavaju svoje političke stavove, bez obzira da li se sa tim stavovima slagali ili ne.

Kako je sinoć u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova navedeno osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i da će oni, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari