Dveri „uručile“ Gran pri za najveće beščašće u 2020. gradonačelnici Niša 1Foto: Dveri Niš

Predstavnici niških Dveri ostavili su ispred Gradske kuć crne kese sa natpisom “Niško đubre” kao “poklone” za laureate najgorih “besramnosti” aktuelne vlasti u 2020. godini.

Pokloni su spremljeni sa niških deponija, a oni su saopštili da je dobitnik Gran prija za besčašće, bez konkurencije, gradonačelčnica Dragana Sotirovski, zbog bezbroj besramnih stvari koje je uradila i izgovorila, među kojima su nepotizam, lično bogaćenje za vreme obavljanja javnih funkcija ili pritisak na opoziciju i medije.

„Nepotizam protiv koga se borila u svojoj bivšoj novinarskoj karijeri, sada je postao način ponašanja. Tri člana njene porodice zapošljena su u javnom sektoru ili su premešteni na bolja i plaćenija radna mesta, i to baš u vreme njenog mandata“,  naveli su članovi Dveri, dodajući da je Sotirovski zbog iznošenja ovih činjenica, a „glumeći da je samo građanka a ne funkcioner SNS“, tužila jednu sugrađanku.

Oni su naveli da gradonačelnicu za Grand pri beščašća kandiduju, kako su kazali, i za nebrigu za stanje životne sredine u Gradu, arčenje para za besmislene kružne tokove, usvajanje budžeta Grada bez javne rasprave, fingiranje javne rasprave za najvažniji dokument Plan razvoja od 2020. do 2026. godine ili izbegavanje televizijskih duela sa kritičarima, uz obrazloženje da ona deli građane Niša na one koji su „dostojni“ ili nisu dostojni razgovora sa njom.

Na top listi deset najbesramnijih stvari u 2020. su, po izboru Dveri, između ostalog, prikrivanje informacija niškog Štaba za vanredne situacije o broju zaraženih i umrlih od korona virusa, ćutanje o otpuštanju radnika u Olimpijasovih kooperanata za vreme epidemije i bakljade po krovovima “huligana niškog SNS, predvođenih predsednicima gradskih opština Palilula, Medijana i Pantelej“.

Dveri „uručile“ Gran pri za najveće beščašće u 2020. gradonačelnici Niša 2
Foto: Dveri Niš

Na ovoj listi Dveri je i činjenica da je Niš više puta bio najzagađeniji Grad na Balkanu i na svetu, koji prema zvaničnim podacima Agencije za zaštitu životne sredine, ima koncentraciju PM2,5 i PM10 čestica koja je skoro deset puta veća od dozvoljene.

Na listi su i “antidemokratska praksa ukidanja i fingiranja javne rasprave o najvažnijim gradskim aktima”, seča stogodišnjih solunskih kedrova u vreme policijskog časa i za vikend, seča 13 kedrova na javnoj površini na Bulevaru Nemanjića zarad izgradnje šoping mola “Delta planet”, deponije u centru grada, nestručno asfaltirane ulice koje su propale za manje od godinu dana, i slično.

Predstavnici Dveri su, takođe, okitili jelku fotografijama koje prikazuju takve “bestidnosti” i “blamaže” čiji su akteri gradske vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari