Dveri: Vučić da odbaci sve ultimatume u Briselu i da se vrati u Beograd 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS)

Pokret Dveri pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odbaci „sve ultimatume u Briselu“ i da se vrati u Beograd.

Dveri su posle neuspeha nove runde dijaloga predsednika Srbije i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Briselu, zatražile hitno sazivanje sednice Skupštine Srbije posvećene situaciji na Kosovu i pozvale predstavnike Srba da „momentalno“ napuste „separatističke institucije“ u Prištini.

„Privatizacija kosovske politike od strane predsednika SNS i Srbije mora ovog trenutka da prestane i tema Kosova i Metohije da se vrati u Narodnu skupštinu gde jedino može zadobiti legitimitet. Umesto partijskog sastanka sa kosovskim Srbima koji je najavljen za nedelju, zahtevamo da ta tema dođe na dnevni red skupštine i da predstavnici Srba budu prisutni na toj sednici“, navele su Dveri.

Ocenili su da je neophodna „promena dosadašnje propale kosovske politike i prelazak na novu državotvornu platformu povratka suverenitetu države Srbije na Kosovu i Metohiji“.

„Pored kosovskih Srba, sednici treba da prisustvuju i predstavnici SPC, SANU, Srba iz Republike Srpske, Crne Gore, kompletnog regiona i rasejanja, jer je pitanje Kosova i Metohije svesrpsko“, stoji u saopšenju Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari