Dveri: Vučić ispunio sve dosadašnje zahteve Aljbina Kurtija 1foto (BETAPHOTO/STA/Nebojša Tejić/DS)

Pokrajinska organizacija pokreta Dveri za Kosovo i Metohiju ocenila je danas da je predsednik Srbije ispunio sve dosadašnje zahteve kosovskog premijera Aljbina Kurtija i pozvala „sve relevantne institucije i širu javnost Srbije na hitnu reakciju povodom sve češćih i brutalnijih veleizdaja“.

„Pobeda, ali čija?! Sve što je Kurti do sada tražio, Vučić je ispunio – reciprocitet, stikeri, disklejmeri, priznavanje ličnih karata, diploma, neizdavanje KM tablica“, navodi u današnjem saopštenju pokret Dveri.

U pregovorima o Kosovu, po oceni Dveri, „postoje dve strane“ – jedna je albanska u Prištini i druga proalbanska u Beogradu.

„A šta je sa srpskom stranom? Ima li igde strane koja će braniti Kosmet i Srbe na Kosmetu? Da li je to Ustav Srbije suspendovan i kada? Da li je izvršen državni udar, a da mi to ne znamo, gde je predsednik Srbije prigrabio sva ovlašćenja, koja mu po Ustavu ne pripadaju?“, pita pokret Dveri.

Svim poslaničkim grupama upućen je poziv da „po hitnom postupku zatraže vanrednu sednicu Narodne skupštine, gde bi razmotrili i poništili sve protivustavne odluke koje godinama donose predsednik Srbije i premijer, a tiču se Kosova i Metohije“.

„Može li Srbija smoći snage da predsednika Srbije vrati u okvir njegovih ovlašćenja, a Srbiju iz bezvlašća, odnosno samovlašća, vrati u status poštovanja ustava i zakona? U ovakvoj areni trenutne državne politike, punoj samovolje, izdaje i prodaje, kosmetskim Srbima ostaje samo da sačekaju još taj poslednji čin – čin ‘bacanja lavovima'“, navode Dveri, uz poziv da svi „odgovorno, rodoljubivo“, po Ustavu i pravdi zajedničkim snagama čuvaju i sačuvaju Kosovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari