Dveri za širenje Patriotskog bloka: Šta su zaključili na Glavnom odboru 1foto: Dveri

Na sednici Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri, koja je održana u Beogradu, usvojen je izveštaj o radu predsednika, svih članova Predsedništva i Izvršnog odbora, saopšteno je iz ove stranke, i naglašeno da se podržava dalje širenje Patriotskog bloka (pod ovim imenom je stranka izašla na izbore zajedno sa jednom strujom monarhista).

Odlučeno je da se Pokret posveti početku priprema za lokalne izbore 2024. godine i pozitivno ocenjena uspostavljena saradnja sa Srpskom strankom Zavetnici i Srpskom koalicijom NADA (Novi DSS, POKS Vojislava Mihailovća, prim. Nov.) u Narodnoj skupštini oko zajedničke borbe za ostvarenje nacionalnih i državnih interesa, dodaje se u saopštenju.

Glavni odbor podržava dalje širenje Patriotskog bloka i saradnju sa drugim opozicionim parlamentarnim i vanparlamentarnim političkim strankama i udruženjima u cilju pravljenja najšireg nacionalnog okupljanja.

Cilj tog nacionalnog okupljanja vidimo u četiri tačke: odbrana i očuvanje KiM u sastavu Srbije, sprečavanje uvođenja sankcija Rusiji, podrška opstanku i samostalnom razvoju Republike Srpske i ekonomski, socijalni i ekološki patriotizam, dodaje se u saopštenju.

Glavni odbor Srpskog pokreta Dveri je spreman za saradnju sa svim rodoljubivim političkim snagama u ovom pravcu, poručuje se na kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari