Ujedinjene nacije logoFoto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Pokret Dveri predložio je danas Vladi Srbije da zahteva hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) zbog sukoba specijalne kosovske policije sa lokalnim stanovništvom u srpskim sredinama na Kosovu i da u to uključi i Rusiju.

„Ako aktuelna vlast nije sposobna da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji treba da podnese ostavku i skloni se“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri su ocenile da upad specijalnih jedinica u srpske sredine, u sklopu akcije protiv šverca, predstavlja posledicu dosadašnje politike aktuelne vlasti prema pitanju Kosova.

„Pre dolaska Srpske napredne stranke (SNS) na vlast i potpisivanja antiustavnih Briselskih sporazuma ROSU nije smela ni da priđe severu Kosova i Metohije. Tek nakon povlačenja naše policije, izlaska na izbore u sistemu lažne države Kosovo i ulaska ‘Srpske liste’ u separitističke institucije, ROSU počinje sa upadima na sever Kosova i Metohije“, piše Dveri.

Dveri pišu da srpski narod strada pred očima NATO, EU i drugih „zapadnih prijatelja“ SNS-a te su upitale gde je danas „taj međunarodni ugled i uticaj naše vlasti da zaustavi novi progon Srba“.
Tokom akcije kosovske policije više osoba je povređeno, među kojima su dvojica Srba zadobila teške povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari