DW: Da li Evropska unija gubi Balkan?

Ostavite komentar


  1. Laž je da mladi u Srbiji žele da žive u Berlinu i Beču, a ne u Beogradu ili Novom Sadu. Istina je da nam je podjednako muka od korumpiranih srpskih i korumpiranih i pokvarenih EU političara.

  2. Premotao bih ovu pricu na 2003 godinu i situaciju u kojoj su Rumunija i Bugarska ‘naglavacke’ ubaceni u EZ bez pola od pregovarackih poglavlja koje je Srbija do sada otvorila.
    Tadasnji americki Kriegsminister, Herr Rumsfeld Donald, stize u Brisel, saziva svoje NATO saveznike i kaze im (dokumentovano, od strane Nju JorkmTajmsa, pa na dalje …) ovo: „Vi odbijate da nas vojno podrzite u okupaciji i ratu u Iraku i Afganistanu, i ako tako nastavite moracete da nas kompenzujete za to bojkotovanje. Odmah cete primiti (kako ih je Rumi tada zvao: „New Europe“) Bugare i Rumune u EZ, a kao glavni uslov dacete im zahtev za istovremeno pristupanje NATOu, pa ce americka Vojska imati pouzdane partnere da tamo ginu za njih, kada vi odbijate!“
    Upravo to se i dogodilo.
    Na zalost, primenjeno na sadasnje okolnosti i primer ‘Severnjaka’ na Vardaru, ocigledno je da to vise ne radi. Promenise ime, sene pred NATOm, priznase Ahtisaristan, sutra ce i na Budizam da se prekrste na zahtev Brisela, … i, … NISTA!!!
    Ne marim puno za njih, ali stalno ono lebdece pitanje: Jesmo li mi javeci Debili na Balkanu?!
    Eto vam ga apsolutni i najjaci argument da sa tom prevarantskom EZ americkom interesniom organizacijom u raspadanju iz Brisela, Srbija ne odrzava nikakve veze osim onih ekonomskih, … jer, ako oni nas ne zele, odbijaju nas, ponizavaju, ignorisu i ucenjuju vec decenijama, … pa koliko to mozak mora da ti je ostecen da i dalje haluciniras nekakve ‘podrske’, ‘pregovore’, ‘procese’ i ‘bezalternative’?!?!
    Nije bitno ko nam je saveznik. Dovoljno je da nas ‘cuje’ a ne da nas vodi ka nasoj buducnosti kao magarca na uzdi sa malecnom sargarepom i ogromnom batinom u ruci sapucuci nam na uvo lazi i budalastine!!!?

  3. Oni tretiraju Balkan kao svoju privatnu svojinu i tržište roba i radne snage, a ne kao budućeg ravnopravnog partnera. Svako ko misli da nas u toj antidemokratskoj EU gledaju sa dobrodošlicom, taj se vara. Oni nas tretiraju kao „rasu nižeg reda“ i kao vazale. Nemamo mi tamo ni prijatelje, ni saveznike , ni partnere.

  4. Sigurno ga gubi:Albanija,Crna gora i Severna Makedonija;Bugarska,Rumunija,Hrvatska, su članice NATOa,BIH naginju,Srbija luta,one su,u stvari,članice Alijanse,što im odgovara.

  5. To je isto kao kada bi neko upitao da li domacin gubi besnog psa koji ujeda sve po kuci po dvoristu i naulici !

  6. „Na kraju krajeva, kaže Biber, potrebno je samo pitati mlade ljude u regionu gde bi oni zaista želeli da žive. „Oni neće navesti Peking, Istanbul ili Sankt Peterburg, već Berlin ili Beč.“

    Teza koja se odavno protura ali je toliko tupava da zaista samo nedotupavni mogu da se prime na nju. Ona pokazuje gde mladi zele da pobegnu a ne da je moguce stvoriti od Beograda Bec. Ipak amsterdamska cetvrt crvenih fenjera na Savi nije nedostizan cilj za balkanskog autokratu. To je otprilike jedini zapadni „nivo“ koji je u stanju da dostigne.

  7. zaboravio je samo još da doda da na sve to EU ćuti i još podržava lokalne diktatore.

    1. Dal ti znaš šta je Diktator?to je Rumunija 80te,ja to ne osecam i nisam ničiji.pristalica!!!ali mi vredjate inteligenciju sa takvim izgovorom.Ko got da te maltretira u današnje vreme možeš objaviti gde poželiš!!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.