DW: Dalek put do plakanja

Ostavite komentar


    1. Nemci,pokrite se po ušima narednih hiljadu godina,sećanje na vaša zlodela je izgleda izbledelo u vašim glavama.

  1. ovoaj tekst,srbski politikani treba da satmpa 1 do 5 miljona i da baca sa avionima i takao narod da zna istinu o Kosovu i celog 90-tih god.

    1. Slažem se pod uslovom da se dopuni izveštajem Dika Martija i presudama Suda za zločine OVK u Hagu.
      Onda ćemo se miriti.

  2. Koji prizeman propagandni pamflet. Ovakci clanci su bili karakteristicni za vreme bombardovanja ali danas… Nego, sta cemo sa Hitlerovim planom o nasilnoj albanizaciji Kosova i otcepljenju Kosova od Srbije? Hoce li se najzad realizovati ili ce propasti kao i prvi pokusaj? Sta kazu Nemci, sto en napisu neki clanak o svojim planovima u vezi Kosova.

    1. Tipicno za naprednjacku „pamet“. Izmislis neku laz, za koju ne das nikakav izvor, pa onda gradis na tome paranoidnu zaveru. Niko na ovom svetu nista drugo ne radi nego planira kako da unisti Srbe. A ne mora niko da se trudi, prosecni Vucicevac, a I mnogi drugi, sami unistavaju svaku mogucnost za izlazak zemlje iz ovo zivog blata. Samo u blatu oni disu punim plucima, samo u blatu bi nas ovakav sljam vodio u propasti.

      1. A koja si ti „pamet“? „Zavrsio sam NVO kurs pamet“ ili „stokholmski sindrom pamet“? I gde je tu laz? Nemci na celu sa Hitlerom nisu podrzavali otcepljenje Kosova i albanizaciju Kosova? Cuo si za SS diviziju Skenderbeg? Cuo si za pripajanje Kosova Albaniji za vreme II svetskog rataNisi? A za ubijenih 10.000 Srba na Kosovu tokom II svetskog rata? Nije bilo na kursu? Zavera protiv Srba verovatno nema ali ima konstanti u politikama odredjenih drzava, Nemacka i njeno podrzavanje svojih saveznika iz II svetskog rata je upravo primer za to. I sta, Srbiji ima da krene cim prizna tu albansku tvorevinu na Kosovu? Ma vazi, kako da ne. Sto se tice drzanja u zivom blatu, upravo Nemacka i jos neke drzave koje ocekuju od Vucica da im isporuci priznanje i drze tog Vucica na vlasti i drze ovu drzavu u zivom blatu. Ako ti mislis da Nemackoj i jos nekim drzavama nije njihov interes na prvom mestu nego demokratizacija Srbije onda si ili mnogo naivan ili vrlo ekonomacan sa mozgom.

  3. Bivša Jugoslavija je teritorija u kojoj su Srbi imali status konstitutivne nacije . Za to se izborila u prvom i drugom svetskom ratu boreći se protiv nemačkog fašizma i nacizma . Posle pada berlinskog zida Nemačka je odlučila da se osveti srpskom narodu tako što će mu oduzeti status konstitutivnog naroda na većem delu teritorije bivše Jugoslavije. Srpski narod naravno nije mogao na to mirno da gleda , kao i bilo koji drugi ponosan i pravdoljubiv narod i kada se protiv toga pobunio proglašavan je genocidnim narodom , i došlo je do toga da se na zapadu pravi paralela između nacizma u nemačkoj i borbe Srba u građanskom ratu devedesetih . Samo jedna činjenica podriva ovakve tekstove : Nemački nacizam priznaje celo čovečanstvo , a taj vaš „srpski nacizam“ jedva njegova trećina . Pametnome dosta.

  4. Sta reci a ne zaplakati nad vasim zeljama.Srbi su ti koji su maltretirani gotovo dva veka.Porusene crkve,manastiri,groblja,bez slobode kretanja,zivot kao u lugoru.A mi smo im dali svu autonomiju ovog sveta.

  5. Pa zar je ovo objektivan pristup Kosovskom problemu? Ceo tekst se bazira na netačnim podacima. Od izbeglih albanaca do izbeglih srba koji su od nekuda došli da bi sa Kosova pobegli. Licemeran tekst koji samo potvrđuje dvostruke standarde DW u problemima na Balkanu. Ovo je na nivou Informera!

  6. DW je propahgandisticka agencija Nemacke, Ratfelder je placenik koji pise narucene tekstove.

Ostavite komentar


Politika

"Približili smo se rekordu": Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije 9

„Približili smo se rekordu“: Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije

Iako formiranje vlade i nije vest u Srbiji jer moć donošenja odluka ostaje kod predsednika države, može se reći da će naredna vlada biti neefikasna jer ima 32 člana, i više partijska u odnosu na prethodne jer su predsednik i potpredsednici SNS ujedno premijer i potpredsednici vlade, kažu sagovornici Danasa komentarišući predlog sastava kabineta u Nemanjinoj 11 koji je danas izneo mandatar Miloš Vučević.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.