DW: Evropska perspektiva napred, proširenje stoj

Ostavite komentar


  1. EU ima jasnu politiku: Pošto su nas zatvorili sa svih strana te nemamo više kud, sada nas tretiraju kao što je Južnoafrička Republika tretirale bantustanske enklave: pseudo države kojima EU realno upravlja, i iz kojih uzima kako i šta hoće, a prema kojima nema nikakvu odgovornost.

    Kad im zatrebaju šoferi – pozajme iz bantustana; medicinska kriza – pozajmi lekare iz bantustana da rade kao pomoćno osoblje; treba da se bere voće – tu su bantustanci. A kad više ne trebaju – vraćaj strance nazad.

    A i bantustani se prave da su već gotove države, umesto da se izbore za punu nezavisnost i slobodu od lanaca „EU perspektive“… Pa da onda tu slobodu iskoriste da igraju po sopstvenim, a ne tuđim, pravilima… zelena agenda… rodno lupetanje… dekarbonizacija… stimulacije njihovim firmama i proizvodima, destimulacija pa i zabrane za štetni ruski/kineski uticaj… globalno zagrevanje… kakve koristi imamo mi od tih politika?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.