Džefri Hovenijer pozdravio odluku Vlade Kosova o lakšoj zameni srpskih vozačkih dozvola 1Foto: Ambasada SAD, zvanična fotografija

Ambasador SAD u Prištini Džef Hovenijer pozdravio je danas odluku Vlade Kosova da olakša zamenu srpskih vozačkih dozvola za kosovske vozačke dozvole kao i njihovo izdavanje.

On je na platformi Iks napisao da SAD podržavaju te napore koji omogućavaju dalju integraciju i unapređenje zajedničke vizije za inkluzivno i multietničko Kosovo.

„SAD pozdravljaju odluku kosovske vlade da olakša izdavanje kosovskih vozačkih dozvola svim građanima Kosova. Podržavamo napore koji omogućavaju dalju integraciju i unapređujemo našu zajedničku viziju za inkluzivno, multietničko Kosovo“, napisao je Hovenijer.

Odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, svi Srbi koji žive na Kosovu mogu od 9. maja do 9. avgusta ove godine da zamene srpske vozačke dozvole za dozvole RKS.

„Prelazak na vozačku dozvolu RKS omogućava laku i praktičnu registraciju vozila. Za dobijanje vozačke dozvole nije potrebno ponavljanje ispita, već samo prijava koju svaki građanin mora dostaviti Centru za Opremu sa dokumentima“, rekao je juče premijer Kosova Aljbin Kurti, u video poruci na srpskom jeziku.

Kako je kazao, za to je potrebna lična karta, original vozačka dozvola izdata od srpskih vlasti, uverenje o obuci za pružanje hitne pomoći, dokaz o uplati poreza ili original vozačke dozvole izdate od UNMIK ili RKS, ukoliko se podnosi zahtev za dodavanje kategorija.

„Pozivam vas da se u što kraćem roku prijavite za ostvarivanje ovog prava“, dodao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari