Dželjaj Svečlja o pucnjavi na Gazivodama: Ilegalne srpske grupe konstantno ometaju kosovsku policiju 1Foto: Kosovo Online/YouTube/Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja reagovao je nakon što je, kako navodi, pucano na pripadnike policije na jezeru Gazovode, navodeći da ilegalne srpske grupe uz podršku Srbije konstantno ometaju Kosovsku policiju, prenosi Koha.

Kako su navodi, policajci su napadnuti dok su raspoređivali patrolni čamac u jezeru Gazivode.

„Srpske ilegalne grupe, koje već štite i javno podržavaju pojedine srpske strukture, ulažu maksimalne napore da nas spreče da obavljamo svoju dužnost unutar naše zemlje“, rekao je Svečlja, prenosi Kosovo Online.

Dva puta je za nekoliko dana naveo da je pucano na policajce,a, kako je istakao, cilj bio da ih ometaju ili ubiju.

„Pucanje iz pištolja u policijskog zvaničnika je napad na državu. Za manje od jedne nedelje, dva puta su kriminalne strukture pucale na policijske službenike kako bi ih omeli u obavljanju dužnosti ili likvidirali“, kazao je on.

Svečlja je dodao da će vlast nastaviti da obavlja svoju dužnosti kako je predviđeno zakonom i Ustavom, uprkos napadima.

„Ni pod kojim okolnostima se nećemo povući od našeg prava, bez obzira na bilo kakav organizovan ili orkestriran napad kriminalaca koji ometa naš rad u svakom kutku Republike Kosovo“, poručio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.