Džuda: Vučić i Tači razgovarali u Vašingtonu o razmeni teritorija, bez obaveze Srbije da prizna Kosovo

Ostavite komentar


    1. @Peki***Ko je šta „oteo“? Građani Kosova koji tamo žive?

      1. 1. AP Kosovo i Metohija je neotuđivi deo R. Srbije.
        2. Trepča i Gazivode oteti.
        3. Imovina EPS-a na KOSMET-u iznosi oko 3 milijarde $ -oteto.
        4. Knjige iz katastra dokazuju da je 58% zemljista na KOSMET-u vlasnistvo R. Srbije.
        5. Rude uglja, olova, cinka, srebra….otete.
        6-10 Nepokretnosti koje su vlasnistvo R. Srbije na KOSMET-u-u, itd…oteto.
        Ako vam je nejasno: Kad podstanar zivi u necijem stanu ne stekne pravo da isti otme i postane vlasnik. Isto tako to sto Albanci zive na KOSMET-u im NIKAD nece dati pravo na teritoriju, imovinu i rudno bogatstvo koji nisu njihovo vlasnistvo. Jedino pitanje je da li ce to biti reseno mirnim putem ili ce se svetske sile ovde obracunati jednog dana. Dela prisile nisu trajna!!!

        1. Izvinite ali podstanar „Održavinom“ više od deset godina stiče pravo na stan.
          I ovo poslednje. Ni zbog Srba a ni Albanaca više se neće ratovati.
          P. S. Samo vodom iz pomenutog Jezera Gazivode se može u potpunosti iskrontolisati dogovor oko KiM jer se iz Gazivode Priština snabdeva vodom za piće, navodnjava sva Kosovska Dolina i hlade Termoelektrane Obilić.

          1. Prvo: nije „održavina“ nego održaj. Održaj nema nikakve veze sa podstanarskim statusom. Očito lupetaš i nemaš pojma. Glupson.

        2. @Ko je šta oteo? Sloveni,pa i Srbi su dođoši na Balkanu,a tu su već bili domicilni narodi! Kako ne tražite svoja prava na teritorijama svoga porekla,na severu Evrope ili preko Karpata?

        3. Ne samo da je oteto, vec ta bogatstva slobodno koriste. SAD ih stiti kao i cela zapadna Evropa. I kako mislis da oni to u stvari ne mogu i ne smeju da rade? Pa vec imaju sve to covece, odakle si ti ispao!?

        4. @Kosovski Albanac je „podstanar“ na zemlji na Kosovu,u svojoj kući u kojoj živi?! Što ga ne isterate?A,da,niste vojno uspeli a probali ste 1998,a onda se umešao NATO!

      2. Opet ti, kukavice, koji se kriješ iza tuđeg nika. Srećom moji su stavovi odavno poznati pa ne mogu proći tvoja „Kukavička jaja“…
        Što se tiče Džude i Životićke sve rade da unapred upropaste svaki dogovor i kompromis sve u nameri da održe svoj ekspertski i novinarski status. Kao da se Tači neće spasti Haga i da se o Srbima u južnom delu Albanci neće brinuti kao i o propasti Briselskog Sporazuma.

      3. @Miodrag iz Peci

        Gradjani Kosova odnosno Srbije, albanskog porekla mogu slobodno da zive tamo gde zive ali da se igraju drzave to mogu i trebaju samo u maticnoj im Albaniji.

        1. @Građanima Kosova nije matična država Albanija,imaju svoju.A država Srbija,koliko vidim,NE vrši ni zakonodavnu,sudsku ni izvršnu vlast na teritoriji Kosova,a svoje bivše garađane Albance su masovno proterivali ka Makedoniji i Albaniji 1998.,pre NATO intervencije

        2. NATO kaže da Bujanovac, Preševo i ne znam otkuda srpska Medveđa tu, nema pravo na secesiju jer su to pravo izgubili oružanom pobunom OVPBM 2000 – 2002.god. koju su srpski žandarmi zajedno sa NATO ugušili. Po tom modelu, zato što se u čeri opštine Zubinom Potoku, Severnoj Mitrovica, Zvečanu i Leposaviću, zbog apsolutno srpskog stanovništva nije ratovao te opštine trebaju ostati u Srbiji.

      4. Zabole Kinu i Rusiju za tvoje stavove kad budu stavili veto u UN. Da li ce se ratovati ce svetske sile da odluce, kao u Siriji. Mnogo ste se zaleteli. Pravo bolje ne komentarisi, o sticanju prava “koriscenjem” vise od 10 godina. Oterali smo Turke posle 500 godina i vas cemo, ako ne odete sami jer nikad necete biti drzava, vec US protektorat. Uzalud Taci i Haradinaj 21 godinu pokusavaju da dobiju priznanje.

      5. Šta je ovo? Imate moj mejl. Moju IP adresu. I uporno objavljujete ovog surogata. Čak ni dva komentara na ovaj članak mi niste objavili. Jednostavno banujte svakog ko nema moj mejl i IP adresu.

        1. @Dokle god zloupotrvaljate moj nick i ja ću služiti tom istom metodom.A vi objasnite to onima koji se koriste mimikrijom zarad toga što im se ne sviđaju moji komentari!

        2. @***A da se banuju komentari koji vam se ne sviđaju,pod mojim zloupetrebljenim nickom?!E,pa igraćemo igru koju ste sami započeli!

    2. PODMUKLA IZDAJA
      (Ukinite taksice i Kosovo je vaše!)
      Vučić je izvršio predao Kosovo Albancima dana: 30. juna 2015. godine u 22h i 54 minuta. To je ona noć kako i sam reče: „Valjao sam se po podu, nisam znao šta da radim“. Ali Albanci su slavili tu noć po celoj Evropi i na Kosovu. U znak slavlja posekli su i svu borovu šumu (sa njihove strane), sve do Pančićevog vrha na Kopaoniku. Ovako podmuklu izdaju nijedan Srbin ne bi uradio. A Vučić je to uradio potpuno skriveno od srpskog naroda. Kaže teško stanje, ali to teško stanje je lično on stvorio. A ako treba još dokaza oko izdaje Kosova, evo ih! Mi dobro pamtimo i onu njegovu „krilaticu“ u K.Mitrovici kad’ se obratio Srbima: „Mi će mo priznati kosovsku vladu i ako vi ne uđete u nju“. Ili onu krilaticu Marka Đurića na Jarinju: „Pređite ovamo ovo je most koji spaja“. Tu je danas granica i carina, gde pokazuješ pasoš da bi ušao na Kosovo. Za sud je dovoljno samo ovo da sud osudi ove izdajnike na doživotne robije! Zatim kršenje Ustava Srbije je teško krivično delo i to niko ne pominje. Vučić nije dobio mandat da ovo radi. Po oprobanom običaju sutra će sve poreći, kao i njegove priče o „razgraničenju“ i „kompromisu“ sa Kosovom. Sad’ sprema podmuklo priznanje kosovske nezavisnosti, i ako mi znamo da bi Kosovo bilo albansko potrebna je njegova javna saglasnost. Vučić svojom nesposobnošću samo stvara srpske probleme. Otvorio je i granice tako da migranti nekontrolisano ulaze u Srbiju, menjaju našu srpsku bit, veru i sve ostalo, itd i itd…
      Na kraju Vučić je toliko ogrezao u kriminal da beži od svake kritike i od srpskog naroda. Još ako se svemu ovome dodaju njegove stalne pretnje kritici i istini kritici, proizilazi samo jedno, Vučiću čuvaj se srpskog naroda … Toliko…
      P.Sajdžo 2020.

      1. AV ce se u udzbenicima iz istorije za 30 godina proucavati kao najveci izdajnik u istoriji Srbije. A, KOSMET je privremeno okupiran. Nema od tog posla nista. Rusija i Kina ce da uloze veto u UN. Znaju Albanci da im je Albanija jedina drzava i da je “Kosovo” vestacka, privremena, tvorevina. Zato su opsednuti nasim portalima. Nemoc.

        1. Alal ti vera, daj reci nam sad koliko mu dodje ovo „privremeno“;)

    3. Eh moj dragi peki, dok citam tvoj tekst secam se srpske parole“srbija do tokija“! Dokle cete tako! Na kosovu je uvek bilo 90% albanaca i uvek manjina….daj molim vas budite bar jednom korektni i mislite normalno!

      1. Odakle vadiš te podatke pametnjakoviću? Hajde što ne znaš, ali nemoj se neznanjem hvaliti. Nije da ne znaš, ti se praviš blesav i ponavljaš laž kao i svi šiptari nadajući se da će laž postati istina. Neće moći, ni sad niti ikada.

        1. PATOLOŠKI SRBOŽDER br.1
          Vučić je patološki uništivač Srbije, koji je stvorio i patološko okruženje koje ga i danas podržava. To je nesposoban i nemoćan predsednik, koji samo kleveta a ne rešava srpske probleme. To se lepo vidi čim pređe granice Srbije. Za razliku od Srba, u Evropi ga vide kao sumanutog srpskog izdajnika, i na tom nivou i vode razgovore sa njim. Vidno je da ga svi ismejavaju u svim pregovorima, i na kraju ga uvek dobro namagarče. I što su ti srpski neprijatelji veći on je ponizniji pred njima, ali uvek spreman da ispuni sve njihove zahteve. Nažalost to radi uvek na štetu Srba. A kad se vrati ovde u Srbiju on tu svoju i sujetu i frustraciju istresa nad nama neistomišljenicima. Bojeći se istine o izdaji i plačci Srbije, on kleveta, satanizuje, mrzi i beži od svake kritike. Čudno je i to da medicina ne upozorava, da na vlasti imamo ovako jednog bolesnog manipulatora i izdajnika i lažova.
          No, glavni pomagači u stvaranju ovolikog zla su mu uzurpirana televizija, sudstvo i nekolicina razvratnih poslanika. Stvorio je i televiziju koja mu isključivo služi da laže narod i da kleveta opoziciju. Posle tih kleveta on izlazi na potpuno neregularne izbore, koje naravno lako dobija. Pravoj opoziciji je strogo zabranjen pristup na svim medijima, a posebno na RTS1, zato što otkrivaju i govore o Vučićevoj pljačci i izdaji Srbije. Zbog toga će uskoro morati i da zabrani pravoj opoziciji ulazak u taj njegov (rijaliti) od Narodne skupštine. Koristiće i sud koji već radi po njegovom diktatu, da osuđuje ISTINU samo kako bi sakrio svoja zlodela. Tako je taj razulareni izdajnik kršeći Ustav izvršio i predaju Kosova. Setite se kako je dodelio novi pozivni telefonski broj Kosovu, i kako je priznao sva dokumenta Kosova. Setite se i da Kosovo nije bilo država pre njega. Sve je to Vučić „zaborovio“ i danas poriče da je to radio. Ovo otvaranje granice Srbije prema Makedoniji i Albaniji nije ništa drugo nego stvaranje Velike Albanije na srpskoj teritoriji. A nama Srbima treba lična karta i pasoš da bi otišli u Gračanicu. To ova opozicija zbog žudne pohlepe za vlašću ne vidi. Isti taj Vučić je i opljačkao Srbiju, pa i penzionere. On je i koordinator svih dešavanja u Srbiji, prati i tokova novca, gde su kese tu je i on. Zatim je onako u četiri oka i rasprodao Srbiju. Prodao je svo narodno blago Srbije, prodao je čak i pitku vodu. Gde su pare niko ne pominje. Kako je nestalo 38,5 tona zlata iz Bazela i to niko ne pominje. Ko će i kako da vrati dug niko ne pominje. Na kraju je doveo strane investitore koji su otvorili svoja preduzeća za ekspliataciju jeftine radne snage u Srbiji. Tako je stvorio robove koji imaju najniže plate i standard u Evropi. A krije da je svo radno stanovništvo nepovratno otišlo iz Srbije. Srbija danas nema medicinare, stručnjake, nema ni običnih radnika, sve je to pobeglo, jer je Vučić od Srbije stvorio pravu pustaru, u kojoj se ništa ne isplati radit. Sve se ovo dešavalo pod njegovom (šapom).
          Ja nisam uticajan, ali postavljam pitanje ovim drugima. Dali se stide što nisu sprečili jednog ovako primitivnog izdajnika, klevetnika i evropskog podanika da napravi ovoliku nesreću? Zašto su ćutali i čekali katastrofu?
          Na kraju, Vučiću, sve se zna, i dosta više tog tvog primitivluka, klevetanja i cinizma, dosadio si nam. Moraš da odgovaraš za počinjeno zlo. Ovo današnje stanje Srbije je posledice tvoje vladavine. Svaki nezavisan sud će to potvrditi. Jedina tvoja satisfakcija je što tamo nećeš biti sam, imaće vas dosta…
          P. Sajdžo 2020.

    4. Kosovo je srpsko onoliko koliko je Srbija Turski vilajet.
      A sto se tice pretnji proterivanjem, pa citajte D. Tucovica, I pitajte se zasto je sve kako jeste.

    1. U pravu si komšo? Ali istinski bi dijalog imao puno smisla voditi bez rata, kao što su Ćesi i Slovaci vodili. Česi koji su vlast imali, nisu vojsku poslali protiv Slovaka, kao što je to Srbija uradila. Srbija nije bila spremna na dijalog, ni sa Slovencima, ni sa Hrvatima, ni sa Bosancima, ni sa Albancima, a sada ni sa Crnogorcima. ..

    2. Navedite mi jedan slucaj u ovih 30 i kusur godina gde su srbi problem resili dialogom!

  1. Lako će oni podeliti Kosovo samo je problem kako će podeliti pare za Kosovo.

  2. razmena teritorija podrazumeva da Srbija treba nesto da da – sta jos treba da da, zar nije dovoljno sto su vec sami uzeli, hteli bi jos?

    1. @Ti izgleda ne razumeš koncept pojma „razmena“? A vaš je problem što niste sačuvali „svoje“!Hteli ste i 1/3 Hrvatske pa sada ćutite kao k.r..,kao i vaš ministar vojni koji je proglašen personom non grata nakon izjava u Šibeniku 2017!

    2. Nisu uzeli, vec oteli. To ce da vrate. Polako. Dela prisile nisu trajna. Zaigrali se AV i Taci. Kad budu vracali sve sto su izgradili na zemljistu koje je uknjizeno na R. Srbiju (58% zemljista na KOSMET-u) ce da bude vlasnistvo drzave Srbije.

      1. Trajanski konju(izvini ali samog sebe si tako nazvao):1. Ap ne postoji nego republika kosovo! 2. Trepca i gazivoda su tu gde su uvek bile! 3.imovina epk je isto tu, kosovska! 4. Rude i olova su bogatsvtvo naroda kosova, albanaca srba turaka itd! 5. A katastar? Ima puno kosovskih albanaca koji imaju imovinu usred beograda pa niko ne kaze da je beograd kosovski niti albanski! Samo dobrosusedstvo spasava

    3. Pa dolinu Bujanovca i Preseva, to je vec odavno jasno i to Taci trazi. Deo severnog kosova, Koji se moze fizicki spojiti sa teritorijom Srbije i u kom vecinu cine Srbi ce se pripojiti Srbiji u zamenu.

    1. Da vratimo naše koliko možemo jer su vaši to dali njima još davne 2008 godine !

  3. Miodraže ćorav si. To sve piše u Briselskom sporazumu…
    P.Sajdžo 2020

  4. Dokle više ubeđivanja ! ? Kosovo je uvek bilo Srpsko , tako i ostaće !
    Ako ,, neko,, želi da pokloni nešto ONDA NEK POKLONI HARADINEJU SVOJU KUĆU I NEK SE ODREKNE OD NJE !!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.