Rama o pucnjavi na Severu Kosova: Pogibija kosovskog policajca je poslednje zvono za uzbunu 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Premijer Albanije Edi Rama poručio je danas da je pogibija kosovskog policajca “zvono za uzbunu” i da međunarodna zajednica mora da vrati Kosovo i Srbiju dijalogu o normalizaciji, ponavljajući svoju ideju i mirovnoj konferenciji, koja bi, kaže, uz mere Kfora obezbedila mir u regionu, pre nego što se kriza otrgne kontroli.

„Tragedija gubitka života službenika Kosovske policije najveće je zvono za uzbunu do sada, u kontinuiranom riziku da dugotrajna kriza eskalira u oružani sukob”, napisao je Rama na društvenoj mreži “X” (Tviter).

On je naveo da zločinci koji su oduzeli život nedužnom čoveku, koji je služio u uniformi snaga za sprovođenje zakona Kosovo, moraju biti izvedeni pred lice pravde, piše Kosovo Online.

Poručio je i da evroatlanstska zajednica mora da uloži svu svoju “impozantnu snagu” i da nepovratno vrati Kosovo i Srbiju za sto normalizaciji.

„Sazivanje vanredne mirovne konferencije, pod nadzoromi uz garancije EU i SAD i istovremeno preduzimanje svih vanrednih mera sa Kforom, kako bi se sprečila dalja eskalacija situacije, strateška su neophodnost ne samo za red i bezbednost na Kosovu danas, već i za sutrašnji mir i budućnost regiona, pre nego što se produžena kriza na severu Kosova otrgne kontroli i pretvori u destabilizujući požar za ceo region”, poručio je Rama.

Najnovije informacije o situaciji na Kosovu i Metohiji pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari