EK: Katalonija i Kosovo nisu uporedivi

Ostavite komentar


  1. Politika dvostrukih aršina je oduvek bila jedina kada je zapad tj.Eu upitanju.

  2. Nisu Albanci imaju državu Albaniju,Kosmet nije imao referendim ,Katalonci nemaju državu i imali su referendum.Podržavam ipak jedinstvenu Španiju.A EU sada mi je mnogo ,mnogo daleko.

  3. Pa da li je i Krim bio specifičan primer, ili nedavno otcepljeni Kudinstan? Katalonci su ugledajući se na Kosmet i Krim uradili sličnu stvar. I to neće biti kraj problemima separatizma u svetu.

  4. Da li je moguće da je EU ovoliko dvolična? I posle se pitaju zašto u Srbiji slabi raspoloženost za priključenje Uniji.

  5. Omogućiti Rusima ne diplomatski statis nego im dati bojnu bazu kod Niša (da i mi ne bi imali duple aršine prema USA).

  6. Jeste li možda čuli kako španska vojska i policija spaljuju katalonska sela, kako su otkrivene masovne grobnice kod Girone, i kako je u Francusku ušlo milion izbeglih Katalonaca kojima su španski graničari oduzeli lične isprave? Niste?! A, pitate se otkuda to da Katalonija i Kosovo nisu uporedivi?!…

  7. Na Kosovu su Miloseviceve vojne,paravojne,policijske i parapolicijske snage kao i slicne mafijske, masovno palile,pljackale,ubijale i proterivale lokalno albansko stanovnistvo sa Kosova. Potvrda toga je Milosevicev potpis o kapitulaciji Srbije u sada samostalnoj Republici Kosovu. Isti potpisan jula meseca 1999 god u Kumanovu.
    Svega toga nije bilo u demokratskoj Kataloniji.

  8. Vi koji pominjete Miloševića i demokratsku Kataloniju, presmešna je to argumentacija, skoro bruka. Frankova fašistička vlada u Madridu je potpuno ukinula autonomiju Katalunji i po dubini i široko maltretirala Katalonce. Kosovo je proglasilo nezavisnost tokom demokratske Srbije. Prosto, presranite da lobirate i nećete ispadati jadno.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.