Ekološki ustanak: Činjenicu kosovske državnosti Vučić pokušao da sakrije 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Potpisivanjem Ohridskog sporazuma 18. marta prošle godine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je priznao da Кosovo ima sve prerogative državnosti, jer jedan član tog sporazuma predviđa da se Srbija „neće protiviti članstvu Кosova ni u jednoj međunarodnoj organizaciji“, saopštio je danas Ekološki ustanak.

U saopštenju se navodi da je „činjenicu priznanja“ Vučić pokušao da prikrije od javnosti, formiranjem radne grupe za sprečavanje članstva Кosova u Savet Evrope koja je sačinjena od predstavnika Vlade i članova Narodne Skupštine.

„Prijem takozvane države Кosovo je samo posledica. Evropska unija, kao posrednik ovog sporazuma, insistira samo da obe zemlje moraju da sprovedu Sporazum ‘bez daljeg odlaganja’. Pogubna politika Aleksandra Vučića, doživela je svoju kulminaciju. Prikrivanje činjenica, potpisanih sporazuma, preuzetih obaveza, o kojima građani Srbije, nisu obavešteni, još jednom je izašla na videlo“, ističe se u saopštenju.

Ekološki ustanak navodi da je sada svima jasno da politika Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića „vodi ka konačnoj rasprodaji Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari