Ekološki ustanici

Vikend analiza

Ostavite komentar


  1. Opet Panovicev zal za Djilasom kao predvodnikom opozicije u Srbiji. Tako je pljuvao i 1 od 5 miliona dok nije propao. Nego, sedis li ti jos uvek u UO RTS-a?

  2. Ekolozi, a? Pa i ja sam za čist vazduh, samo mi nije jasno, zašto se ne postavi pitanje i o osironašenom uranijumu, gadjanje hemijskih postrojenja… Milošević je kriv… možda, ali osiromašeni uranijum je zabranjen, pa bi trebalo postaviti i to pitanje, ali kako, kad ih ti isti plaćaju. Nije valjda veće zagadjenje od kesa? E, sad… Ko priča o mini elektranama? Ćuta, koji je hteo da gradi istu, pa mu nije uspelo, e ajde sad da bude ekolog. SLAŽEM SE, zabraniti termo-elektrane, solarne panele, vetro-parkove, hidro-elektrane… A odakle ćemo dobijati struju? Da je uvozimo? Skupo je. Ma šta će nam struja. Da očistimo reke? Ne budite smešni, svako baca šta stigne u reke, da se ne pravimo blesavi, kad to svi znamo… Koliko njih će doći biciklom na protest, a koliko automobilom? Pa, svi zbamo i to.

  3. Ćuta me je razočarao juče kada je pozvao narod da oslobodi jednu stranu mosta da prodje saobraćaj, pa su Jadrani čvrsto ostali pri odluci da most potpuno ostane blokiran, jer policija je znala za blokadu, ali se pravila naivna. Tim pozivom u jednom segmentu protesta izneverio je one koju su pošli za njim. Ako si rešio da nešto uradiš onda si rešio, posebno ako si vodja i kao takav moraš da ostaneš dosledan, a ne da u ključnim trenucima postaneš dobričina. Sa Vučićevim radikalima se ne bori emocijom, jer je oni nemaju. Oni su agresivnošću prema mlakoj gradjanskoj opciji zarobili Srbiju i uništili institucije. U svakoj radikalnoj opciji postoji nešto fašistoidno spremno i da ubije za svoj cilj. Ne daj Bože da su radikali Šešeljevi vladali devedesetih umesto socijalista, 1999 godine bi bila izvršena kopnena invazija NATO trupa na Srbiju. Videli smo socijaliste na vlasti, videli smo još gore radikale. Srbiji je jasno šta joj je činiti, a nerešeno Kosovsko pitanje još čuva Vučića. Biće teško. Opozicija mora ponovo u bojkot, ne sme biti uvučena u parlament, jer evroparlamentarci sprovode farsu, i tu naredbu su dobili sa višeg mesta – Vučić mora biti zaštićen. Pa Angela Merkel mu uskoro dolazi u posetu. Prima ga patrijarh Porfirije sa osmehom. Što se policije tiče jasno je da je dobila naredjenje da puštanjem saobraćaja pokuša da omete demonstrante. Srpska policija je još jednom pokazala da je protiv svog naroda i da je večito u službi vlastodržaca. Jedino je vojska uvek uz narod. Zato jednog dana, a on nije daleko, kada Vulin od Vučića dobije naredbu da pusti svoje pse policija će ponovo krenuti da batina rodjeni narod.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.