Ekstremni levičari najavili skupove za 23. i 24. mart 1Printskrin NKPJ/Plakat

Ekstremne levičarske grupe najavile su aktivnosti za 23. i 24. mart povodom 25. godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) organizovaće sledećeg vikenda niz aktivnosti posvećenih sećanju na 25. godišnjicu zločinačke agresije NATO-a na našu zemlju, objavljeno je na sajtovima ovih grupa i u saopštenju prosleđenom medijima.

U subotu, 23. marta, u 12 časova, biće organizovan koncert južnokorejske grupe „Hope bird“ na Letnjoj pozornici na Zemunskom keju. Ova grupa je poznata po numerama koje govore o borbi protiv američke okupacije i ujedinjenju Koreje.

Narod Južne Koreje se, slično kao i narod na Kosovu, nalazi pod dugogodišnjom okupacijom i represijom američkih trupa, navodi se u saopštenju pomenutih levičarskih grupa.

U nedelju, 24. marta, u 12 časova, biće upriličen veliki anti-NATO skup ispred spomenika „Večna vatra“ u Parku prijateljstva u Novom Beogradu. Tom prilikom NKPJ i SKOJ će, zajedno sa ostalim organizacijama-učesnicama, još jednom izraziti zahtev da se plamen na „Večnoj vatri“, ugašen nakon petooktobarskog puča, ponovo upali, dodaje se u saopštenju.

Prema sajtu ovih organizacija, Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) je omladinska revolucionarna marksističko-lenjinistička organizacija koja deluje kao omladina Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ).

NKPJ i SKOJ na izbore 17. decembra izašli su, kako tvrde, zajedno sa Ruskom strankom, koja je osvojila jedan mandat u Narodnoj skupštini, te izabranog poslanika sa ove liste Slobodana Nikolića, smatraju svojim, takođe se navodi u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari