Engel: Kosovo mnogo napredovalo od proglašenja nezavisnosti

Ostavite komentar


  1. Ne razumem zasto je ova vest news-worthy. Engel je poznati albanski lobista i jedan od najkonzerativnijih i najmilitantnijih demokrata u Kongresu.
    Na unutar-partijskim izborima (primaries) ima dvoje progresivnih protivkandidata i boze, zdravlje, ovo mu je poslednji mandat u Kongresu.

  2. Логично питање гласи,из ког су разлога Председник Државе Србије гоподин Александар и Председница Владе Србије,примили
    конгресмена С.А.Д.на нивоу председничке и премијерске посете ?
    Зашто нису заједно отишли у Приштину и примили конгресмена у А.П.КиМ уз присуство Председника А.П.КиМ,зашто одвојене посете ?
    Да би господин Енгел изјавио у Приштини „од проглашења независности, Косово је много напредовало и наставићемо да пружамо подршку до потпуне консолидације и закључења Косовске приче“.Одговор је једноставан.Амерички Конгресмен никада не би дошао на Косово а да пре тога не дође у Београд из разлога што територијални интегритет Србије по резолуцији У.Н. 1244.ПОСТОЈИ.
    Може доћи бивши Амерички Председник у приватну посету Косову или тадашњи преседник Америке господин Буш у посету Базе Бондстил да обиђе Америчке војнике,али конгресмен Америке мора прво доћи у Београд па тада у Приштину.Зашто су га Српски Председник и Српска Премијерка примили у Београду,кад нису имали никаквог државног интереса за Српски народ у А.П.КиМ.
    Ко има интерес за посетом ? Срби ? Не ! Албанци ? ДА

    1. @Dejan R….***Gde u praksi postoji teritorijalni integritet Srbije na Kosovu,gde su srpski carinici,policajci,vojnici,graničari,sudije,poreznici,učitelji tamo…? Postoje rezolucije,deklaracije,proklamacije,platforme,aneksi,memorandumi,preambule,unutrašnji dijalozi o Kosovu…i šta se ima od toga?Gubljene vremena i nečijih para!

    2. @R.Tošić…Američki Kongresmen NE MORA prvo da poseti Beograd a potom Prištinu pošto je USA priznala nezavisnost Kosova i njenu državnost!

      1. @Moje ideje o razgraničenju propale,to će Srbiju skupo koštati i kako se sve ne potpisujes

        Kosovo je bilo nasilno otcepljeno od Srbije i pod okupacijom vise puta tokom istorije, znamo kako su se zavrsavale te okupacije i ti pokusaji otcepljenja Kosova, ni sada nece biti drugacije.
        Na Kosovu ne postoji nikakva nezavisna drzava to je jasno svakome sa vise od 5 grama mozga, svasta je Amerika priznavala i bila drugar sa raznima, setimo se samo mudzahedina pa je i to proslo.

  3. Na zalost svako ko na neki nacin izbegne da mu vlada i zarezuje i vedri i blaci AV i njegov SNS i Dacic taj napreduje za razliku od Srbije koja se pretvara u nesto izmedju najranijeg kapitalizma i divleg zapada na Cipulicko Bugojanski nacin.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.