Enver Krasnići: Konfiskovana imovina Milana Radojčića bila na ime njegove supruge 1foto Miloš Tešić/ATAImages

Direktor Agencije za upravljanje oduzetom i konfiskovanom imovinom na Kosovu Enver Krasnići rekao je danas da je sva imovina bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radojčića, koja je oduzeta i konfiskovana registrovana na ime njegove supruge.

Krasnići je u intervjuu za KTV rekao da nisu uspeli da obezbede dokumentaciju koja dokazuje Radoičićevo vlasništvo nad oduzetom imovinom.

„Ni mi ni policija nismo uspeli da obezbedimo papire koji dokazuju vlasništvo Radojčiča nad oduzetom imovinom. Ove nekretnine koje su oduzete su u vlasništvu žene ili bivše žene. Vila nema dokumentaciju, to je bila divlja gradnja nepoznata bar našim institucijama“, rekao je Krasnići.

On je kazao da je akcija zaplene imovine počela u januaru.

„Stiglo je rešenje suda od 18. januara o zapleni imovine, u kom slučaju su oduzeti automobil, bager i dva kamiona, koji je agencija prihvatila i stavila na čuvanje u sigurno skladište. Zatim je došla druga odluka koja se odnosi na 31 prevozno sredstvo. Bilo je automobila i motora, nekoliko bagera i drugih transportnih sredstava“, rekao je Krasnići i dodao da su u skladu sa zakonom ta vozila data na korišćenje policiji Kosova.

U severnom delu Kosovske Mitrovice prošle nedelje konfiskovana je nepokretne imovine Milana Radoičića.

U oružanom sukobu između grupe koju je predvodio bivši potpredsednik Srpske liste Radoičić i kosovske policije, 24. septembra prošle godine ubijene su tri osobe srpske nacionalnosti i jedan kosovski policajac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari