EU i SAD grade humanitarni centar u Srbiji?

*Centar za vanredne situacije na Aerodromu Ponikve trebalo bi da bude pandan rusko-srpskom centru u Nišu, tumače sagovornici našeg lista iz diplomatskih izvora
DANAS SAZNAJE: Aerodrom Ponikve i MUP konkurisali u EU za projekat izgradnje centra za vanredne situacije

Ostavite komentar


  1. Tušta i tma humanitarnih centara u na oko ““““suverenoj““““ državi. Daje se – može se…

  2. Konkurencija donosi plodove. Pošto u ovom projektu učestvuju EU i SAD, verovatno će dobiti dvostruki diplomatski status.

  3. pa imamo vec nato "humanitarni" centar bondstil na Kosovu i Metohiji..u kome se nalaze i skoro sve evropske
    drzave, a imamo i americku ambasadu koja je posebno "humanitarna" u sred beograda.

  4. Imamo već humanitarni centar i drugi nam nije potreban.Država sama treba da uloži sredstva i da osposobi aerodrom za civilno saobraćaj.Šta je problem da se uradi kvalitetna pista i koliko to košta.Ako se kojim slučajem ovaj aerodrom pretvori u humanitarni centar od civilnog saobraćaja i turizma u ovim krajevima nema ništa.Samo postajemo zavisni od SAD i EU a ovo će se pretvoriti u najobičnije skladište opreme i vojne opreme.Sramota je uopšte na tu temu i razmišljati.Ali svašta možemo da očekujemo od ove nekompetentne vlasti gde glavnu reč vode limari, keramičari i šoferi.Da se razumemo ovo su časna zanimanja ali oni nisu kompetentni da vode državu što je sada slučaj.

  5. Хахаха, па каква је ово спрдња…
    Све бре неки хуманитарци се грабе за простор у Србији. Машала…

  6. Savic ukljucivo i resorno Ministarstvo treba da se odluce: Humanitarni centar, Centar za vanredne situacije ili nesto drugo? U svakom slucaju od putnickog aviosaobracaja nema nista – samo zgrada izgleda lepo i nista vise. Nemacki aerodrom Kassel (200.000 stanovnika) je skoro otvoren i belezi samo gubitke. Tako to izgleda kada nestrucnjaci predstavljaju politicke elite a nema ko ili nece niko od strucnjaka da ih posavetuje. Samo prazna obecanja! Deja vu!

  7. Nek Rusija sad trazi da Srbija zabrani gradnju, te teroristickog centra.

  8. Odlično, sad možemo ponuditi bazu Turcima, Madjarima itd.

  9. Bez razmisljanja i kalkulisanja Rusima u Nisu odobriti imunitet i naravno dozvolu za rad i postojanje da ih prokleti kauboji prestanu ometati kao onaj potrcko hojt(prodani kinez)koji je jos jedan ogrezo u mrznji prema Rusima i Srbima.Nikako ne dozvoliti otvaranje nekog "humanitarnog" centra u Uzicu.To sigurno nebi bio takav centar nego upravo vojni spijunski.Navodno pomagace Bosnu i Crnu goru.Sto onda to neprave u Bosni ili Crnoj gori.Nama su Rusi dovoljni.

  10. kao Kina početkom xx veka , dok svaka sila uzme svoj deo , ostaće Srbiji ?????????

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.