EU nemoćna da kazni Kosovo

Diplomate i analitičari o "carinskom ratu" Prištine protiv Beograda

Ostavite komentar


  1. Baš me briga, za bojkot srpske robe, ovo su praktično sakcije Srbiji od strane Nemačke i Amerike, zato što blokira ulazak Kosova u međunarodne institucije,. Ti postepeni ulasci u međunarodne institucije su put ka konačnom priznanju Kosova kao države i međunarodnog subjekta. Gospodar Vučić gubitke od PDV za ne prodatu robu kompezovati povećanjem acena akcizne robe u Srbiji. Ja lično osim struje bojkotujem akciznu robu. Kafu i alkohol ne pijem i auto nemam. Ja se pitam šta je sledeće od strane tzv kosovske vlade Nemačke, Engleske, Francuske i Amerike. Rusija i Kina u svakom slučaju svoje usluge skupo naplaćuju Srbiji.

  2. Haradinaj ispade heroj na Kosovu jer je odbrusio Srbiji, naš vođa ispade heroj jer je odbrusio Kosovu. Vođini pajtaši na Kosovu će da zarade brdo love na švercu, srpski odbornici „mirni“ u kosovskom parlamentu. Za haradinaja i vođu savršen scenario a vi narode sada ćete da plaćate slepu podršku demagozima na izborima. Klasičan primer kad dva političara ne znaju ništa korisno da urade pa se dogovore da naprave haos da pokriju svoju nesposobnost.

    1. {vesna}***CEFTA je regionalni ugovor i nema veze sa EU. Ni Srbija,Kosovo,BiH nisu članice te organizacije,pa prema tome ona nema mehanizam da kažnjava NEčlanice,kao što ne može da kažnjava Srbiju ili BiH zbog diskriminacije robe sa Kosova.Gde ste poslednji put u srpskim ili BiH prodavnicama videli robu sa deklaracijom „Proizvedeno na Kosovu“,“Made in Kosovo“?!

  3. Franc Bogovič, poslanik Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu, komentariše za Danas da je povećanje carina na 100 odsto „potez u apsolutno pogrešnom pravcu“.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.