EUFOR nije tražio niti namerava da kontroliše Vučićevu donaciju Gimnaziji u Mrkonjić Gradu 1Foto: BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

EUFOR nema nameru niti je tražio da kontroliše donaciju u vidu računarske opreme koju je juče Gimnaziji u Mrkonjić Gradu uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Timovi EUFOR-a redovno posećuju lokalne zajednice, uključujući škole, kako bi se upoznali sa opštom situacijom i problemima koje zajednice imaju. Tim za vezu EUFOR-a iz Banjaluke kontaktirao je direktora Gimnazije u Mrkonjić Gradu kako bi utvrdio da li je škola zainteresovana za posetu“, rečeno je agenciji Beta iz sedišta EUFOR-a u Sarajevu.

Još je navedeno da su vojnici EUFOR-a „iz pristojnosti pitali da li je poseta predsednika Vučića protekla dobro“.

„Ni u jednom trenutku nije postojala namera da se vrši inspekcija ili kontrola donacije“, navedeno je iz EUFOR-a.

Dodaje se da se u sklopu posete školama obično nudi i obuka u poznavanju opasnosti od mina i navodi da timovi za osmatranje i vezu EUFOR-a godišnje održe obuku u poznavanju opasnosti od mina za 15.000 polaznika.

Banjalučka Alternativna televizija (ATV) je ranije danas objavila da su pripadnici EUFOR-a telefonom pozvali direktora Gimnazije u Mrkonjić Gradu, zahtevajući da prekontrolišu opremu koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče donirao Mašinskoj školi i Gimnaziji u tom gradu.

Iz Ministarstva prosvete i kulture RS su naveli da ih je direktor Gimnazije u Mrkonjić Gradu obavestio o tome, ali da oni to nisu mogli da odobre jer zvaničan zahtev nije upućen u ovo ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari