Filips: Stav SAD o razmeni teritorija Srbije i Kosova „nejasniji“ od EU

Ostavite komentar


  1. Srbija ima jasan cilj i teži ka tome na diplomatski način za razliku od Prištine.

    1. Molim te Tina budu tako fina pa nam kaži kako možeš da kažeš da Srbija ima jasan cilj kad zanš da ona nikada nije formulisala nikakav predlog rešenja pitanja Kosova. Nešto slično tome, ali ne jasno nego krajnje maglovito, ima predsednik Vučić koji po svaku cenu insistira na kompromisu pod kojim između ostalog podrazumeva i priznanje. Međutim, ni on, koji inače nije ni ovlašćen da o tome pregovara, nijednom rečju ne objašnjava šta bi tražio zauzvrat. Jer bilo šta je u diplomatskom žargonu ništa.

  2. Upravo o ovome ja odavno govorim i pisem. Ali, kako je moguce kont olisati ispunjenje bilo kakvog dogovora ako Jezero Gazivode nije u srpskim rukama i pod njenom kontrolom. Sa vodom iz Jezera Gazivode prakticno mozemo platiti i eksterotijalnost SPC i njenih metoha kao i ZSO sa izvrsnim ovlascenjima za preostalih sest srpskih opstina i sedme Gore jer Goranci su islamizirani Srbi koji se lakmus mogu preobratiti u veru pradedovsku jer su zadrzali sve pravoslavne praznike od Bozica, Vasilice srpske nove godine, Vaskrsa i Djurdjevdana.
    Sto see tice Lapske Doline koja su Albanci trampili za Ibarski Kolasin zbog oruzanog ustanka OVPBM koga su srpska zandarmerija uz pomoc NATO ugusila izgubili su pravo phone vratka na stanje pre 1959.god.

    1. Izgleda da zbog jezera Gazivode (u okolini Pristine) srbi u 4 (cetiri) opstine na severu Kosova, ne placaju struju lokalnom elektro-distributeru. Smatra se, da se dug (na godisnjem nivou) krece na desetine miliona evra. Da su u Srbiji, iskljucili bi im struju automatski.
      Ovako, tu su price o rodoljublju i patriotizmu, kojom se placa struja na severu Kosova.

      1. Albanci sa Kosova DECENIJAMA nisu placali racune za struju i ne samo za struju nego i za ostale komunalije, poreze itd. Albanci iz tzv „presevske doline“ su nastavili sa takvom praksom te je danas najmanja naplata potrosene struje u Srbiji upravo tamo gde su Albanci vecina. Da se kojim slucajem krene sa iskljucivanjem struje i prinudnom naplatom, automatski bi ti i tebi slicni krenuli sa supljom pricom o „ugrozenosti Albanaca“, „institucionalnom rasizmu“ i sa ostalim iz tog vec tako izlizanog repertoara.

  3. Nejasniji jer SAD vodi geopoliticki rat i vece interese ima od Evrope.Oni su ti koji bi da kroje granice i stvore svoju tvorevinu na Balkanu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.