Fon Kramon: Vučićev režim dovodi u opasnost demokratiju

Savet Evropske unije nije dao zeleno svetlo za otvaranje nijednog novog poglavlja Srbiji do kraja godine

Ostavite komentar


  1. Politicki pluralizam, odnosno visepartijski sistem, je osnovna vrednost ujedinjene Evrope. Bez tog elementarnog atributa nemoguce je razgovarati o clanstvu. Vladavina prava, sloboda medija itd. su vazni elementi, ali demokratsko uredjenje je primarno. A to je nemoguce sa skupstinom bez opozicije.

    1. Hvala bogu konačno nešto lepo da se desi Srpskom narodu.Nema otvaranja nema pregovora sa EU nema ni Briselske Tiranije.Što dalje od EU.

      1. Kako mislite da živite u Evropi i sarađujete sa zemljama sa tog kontinenta, koje su sve u EU ili idu ka tome, uz to sve zemlje iz okruženja Srbije su u istom statusu, a da se sami odupirete integracijama? Vi ste unapred kao takvi osuđeni na prpast, jer nemate stabilnu ekonomiju, nemate razvijenu privredu, poljoprivredu, privatni sektor, energetiku, rudarstvo… NIŠTA! S ve je uništeno. jedini put za Srbiju je članstvo u zajednicu u kome postoji međusobna saradnja, pomoć ali i obaveze. Batlite te nebeske floskule ili one nezavisne utopije.

      2. ja bi voleo licno da ta sto nazivas briselska tiranija uvede sankcije jedno godinu dana,kao nekada.Pa bi Vi sto kumite i molite da Srbije ne bude u EU i tkz.rusofili prvi zajecali i plakali.Sacuvaj me boze onih sto vole rusiju,a letuju na Mediteranu,sto salju decu na studije na zpad,sto ne voze ladu vec audi itd.A ovamo im usta pune Rusije.

        1. Ovo upozorenje iz EU je blaga najava težih sankcija.
          Demokratija u Srbiji ne postoji od kad je SnS zajahao
          Evropa neće negovati diktatorčiće a Vučić i bratija neće lako dati opljačkani plen.
          Nastavak sledi …

      3. Ima u skupstini opozicije, valjda vidite, ko o cemu, oni o Djilasu,sad su prosirili i na nevidljivog strelca koji hoce da ubije predsednika, a to je valjda svako ko ima nesto da kaze koristeci glavu, a ne lobanju

    2. Kako da budu u parlamentu, kada nisu izašli na izbore? Da ih ubace dekretom? Slažem se da izborni uslovi nisu dobri, ali ovde nikada nisu ni bili, pa ni kada su ovi koji se žale na iste, bili na vlasti. Ja bih voleo da jesu bolji, ali mislim da neće biti u skorije vreme.

      1. Како се роди тако паметан- на.Ја имам 67 година и помало сам болестан,али хајде да се потучемо,а да теби вежу и руке и ноге,а и уста да се не дереш кад те млатим.Е такви су избори у Србији.

        1. Demokratija od 2012 ne stanuje u Srbiji……iza bombasticne price trenutnog rezima o EU integracijama krije se samo jos jedna radikalska laz a u cilju uzurpacije vlasti…..

  2. Gospođa je samo objektivna i rekla je istinu. A istina boli, a koliko, najbolje zna narod u Srbiji…

    1. Viola fon Kramon je „objektivna“? Na cemu si? Znamo dobro kakvo je stanje u Srbiji ali tvrditi da su ovakvi kao Viola fon Kramonobjektivni je u najmanju ruku smesno. Zasto ta „objektivna“ Viola fon Kramon na isti nacin nije komentarisala i blokadu zapocinjanja pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom?

      1. Kakva demokratija, vučić šizofreno uništava sve što liči na drugačije mišljenje, stav, delovanje. Zadužio nas 20 milijardi dolara, pa tako svako može da vlada uz ove bedne plate i penzije.

      2. Objektivna ili ne, igraće se po njenim(njihovim) notama. Ali prvo da je atlagići i martinovići pospreme u skupštini, a Aca Veliki se izvini u njihovo ime i pitpiše gde treba…

        1. @Posmatrač sa strane

          Brini ti o tvom Milu Malom, i o tome kako siroma` polako gubi izore, pozicije, novce…

  3. Cujte, dovodi.
    Unistio je.
    U Srbiji nema ni D od demokratije.
    Tek kada bude predsednik po ustavu Srbija ima sansu za oporavak.

  4. „Viola fon Kramon Taubadel,: „Mi mislimo da je ovo važan signal i da su ovo dobre vesti za delotvoran pristup proširenju, koji se temelji na zaslugama.“
    Bez obzira na sve nedostatke Srbije u pogledu clanstva ova izjava doticne gospodje najbolje oslikava koliko je EU iskrena i raspolozena za prosirenje.
    To potvrdjuje i sledecom izjavom koja govori koliko su uslovi za prijem u EU (novim izmenama) postali nedostizni i omogucavaju laku manipulaciju EU administracije radi odbijanja clanstva:
    „Poglavlja se i dalje otvaraju pojedinačno, ali prema novoj Metodologiji ona se tretiraju zajedno, u većim klasterima.“

    1. Е па не може се фашизмом у Европу.

      1. Kako ne moze? A Hrvatska, a Bugarska a Nemacka sa svojom politikom koja je nastavak prethodne, one od pre nekih 7 decenija?

        1. Narod u Hrvatskoj i Bugarskoj bira svoju vlast i svoj put pa makar i bio takav kakav vi kažete oni tako žele, a mi imamo nametnutu vlast koja radi protiv volje ovog naroda, ovde nema demokratije.

    2. Veoma jednostavno objasnjeno…zelis da udjes u klub a nisi na nivou…klub ti da uslove koje treba da ispunis i cak ti ponudi propremne razgovore i finansijsku pomoc…..a sta ti radis, zevas okolo i sa dobijenim parama kupujes rodbini i prijateljima poklone a klubu pricas price kako se pripremas , edukujes, izmenjujes, popravljas i pricas pricice …eh a kada neki iz kluba skontaju cime se bavis i stave pod znak pitanja tvoje namere …onda…….

    3. Ne polažu oni ispite, već mi. Oni su tu da ocenjuju i potvrde da li smo položili ispit ili pali. Kako ćemo tek da ispunimo tehničke uslove, kad ove o demokratiji i slobodi medija i slobodnim izborima, vladavini prava, ne možemo?

  5. Šat kaže Savet Evrope? „Samo vas gledamo…“ Je li to taj odgovor koji se tako brižljivo skrivao od očiju javnosti sopstvenog naroda?

  6. EU se prekjuce javno pokajala sto je i Madarsku primila u svoje clanstvo jer je spala na diktaturu sto isto vazi i za Poljsku. Nasi zvanicnici a la Joksimovic i Petkovic (uostalom problem LiM uopste nije naveden nego nasi pokusavaju da ga potenciraju da bi sakrili prave probleme koji su javno pobrojani u tekstu) bi bili dobro savetovani da se ne iscudavaju zbog toga nego da stvarno pocnu da reformisu drzavu uprkos nelegalnom delovanju predsednika SNS koji se mesa u sve iako je samo predsednik drzave! Nista!

  7. Овде, већ 8 година, све као да је стало. Додуше, ни пре није било много боље, али, сада, нема горе. Нисам их много чуо да су осудили онакве „изборе“. Ми и Белорусија. Вучић им треба због Косова. А народ? ЕУ је личила на нешто до пада СССР-а. После су изгубили компас и критеријуме за пријем у чланство да би стигли пред врата Русије. За своје западноевропско крило се вероватно инсистира на демократији и инстоитуцијама. За остале, како ко хоће. Комунизам је упропастио многе државе.

    1. Zanimljivo da je poslednjih 8 godina sve stalo, a da narod bolje živi nego pre 8 godina. I ne, to nije moje mišljenje, to je činjenica. Jedino se slažem sa Vašom poslednjom rečenicom.

      1. Ako ti misliš da narod živi bolje u poslednjih 8 godina onda ti imaš tek 10 a komentarišeš.

      2. naravno da se lepo zivi …pogledaj samo koliko je drzavni dug porastao ( Uh ispravka pao) ,2012 oko 15milijardi a 2020 oko 26 milijardi a za troskarenje plus bespovratne EU fondove za prosirenje

    2. miki maus. Osam godina sve stalo? Nije stalo, već otišlo unazad čak i ispod Miloševićevih kriterijuma. Čim neko nešto kritički prozbori, dobije od Vođe snažno po brnjici, a to onda izazove eho svih klimoglavaca i čankolizaca. Sa time se ide samo unazad, u totalnu izolaciju.
      Inače, što se tiče kriterijuma po kojima su u EU primljene istočnoevropske zemlje, bivše članice raspadnutog Varšavskog pakta, tu ste potpuno u pravu, primljeni su pod pritiskom NATO koji je hteo da se približi unutrašnjim grabicama Rusije, uprkos potpuno nedostajućim kriterijuma dotle demokratski kompaktne stare EU. Sada im se to sveti, pa na Srbiji (iz objektivnih razloga) vežbaju strogostObjektivno, mi smo sada na nivou Belorusije, uz vašarski balkanski vokabular vlasti.

  8. Bravo za g-đu Viola fon Kramon Taubadel- iznela je u javnost istinu koju, uglavnom, znaju svi Srbi koji ne misle Vučićevom glavom! Ujedno i veliko hvala za činjenicu da će se pristup Srbije bankrotnoj AKO NE ZAUSTAVITI ONDA BAR USPORITI! Videćemo kako će finansijski izgledati ta toboža zajednica kada se, bez Poljske i Mađarske, donese odluka o finansiranju posledica pandemije u vidisni od, za sada, 750 milijardi evra Činjenica je da Srbiji -kao i drugim malim zemljama koje su već u EU, ne treba neko novo robstvo. Ono, pristupom EU itekako nastaje. Pogledajte Hrvatsku, Rumuniju, Mađarsku, Bugarsku i pitajte njihove državljane da li im je ulaskom u EU žiovot postao bolji ili lakši? Da jeste, ne bi desetine i desetine hiljade njih hrlilo u Nemačku, Holandiju, Englesku -čije članastvo u EU prestaje za koji dan, da u tim državama budu žestoko izrabljivani za samo 3 ili 4 evra po radnom satu.Srbi i danas beže iz Srbije „trbuhom za hlebom“ i tražeći sigurnost i slobodu a gospodar Srbije dovlači za narodne pare nemačke, kinseke, turske i ko zna sve čije firme u Srbiju da ovde, na licu mesta žestoko eksploatišu našu radnu snagu. Ako uđemo u EU, -vidi pomenute države, em što će da ode Kosmet, otići će i Čankova Vojvodina i Erdoganov Sandžak -verovatno zajedno sa Republikom Srpskom, a Brisel će postati najnoviji okupator po pitanju svih životnih sfera.
    Da bi u svoje finansijsko-pravne i diktatorske kandže uvukli i Srbiju, biće im potrebno nekoliko Vučića jer je jedan nedovoljan da sam ispuni sve njihove zahteve. Da nije tako, da li bi Britanija pobegla iz EU, Italija je bila na istom putu dok EU mitom i korupcijom nije obezglavio njihovu opoziciju, veliku borbu EU birokratija i novi poglavari Evrope vode protiv Mađarske i Poljske koje su za sada jake na svom unutar EU nezavisnom bitisanju- kako li bi prošla Srbija u borbi protiv Briselsko-Nemačko-Američkog imperijalizma? Veoma loše, u to sam siguran jer jakima kao Nemačkoj, umesto kolonija izgubljenih 1918 g. trebaju nova tržišta jeftine radne snage i finansijske zavisnosti uz istovremeno uništavanje kompletne privrede novoprimljenih članica u EU, tačnije -svrstavanje pod nemačku industrijsko-finansijsku čizmu! Bože pogledaj na jadnu Srbiju i spasi je pošasti zvane Vučić i njegovog puta „bez alternative“ u EU! Jer u slobodnom, neporobljenom životu uvek ima i drugih alternativa!

    1. Sve si u pravu. Sada, za taj slobodan i neporobljen život, potrebno je da se vratiš iz Nemačke i da uložiš svoj život u stvaranje pametne, vredne, čestite i slobodne domovine. To je mukotrpan, generacijski posao, tako da iz Nemačke moraš vratiti i decu koja će nastaviti tim putem. Ovde vas već čeka Nemačka i svakorazna druga industijsko-finansijska čizma, a tamo gde nije zgazila imaš na raspolaganju domaće jajare koje će uvek znati šta sa tvojim novcima i životom. Dobrodošao nazad, kod nas je po starom. Istina je da je Poljska samo za podizanje poljoprivrede povukla više od 80 milijardi eura bespovratnih sredstava iz EU, pa te pitam o kakvom nezavisnom bitisanju govoriš? Istina je da je vlada Srbije ovde najveći strani plaćenik, govoreći SNS jezikom. O kakvom neporobljenom životu govoriš?

    2. Narod u Hrvatskoj i Bugarskoj bira svoju vlast i svoj put pa makar i bio takav kakav vi kažete oni tako žele, a mi imamo nametnutu vlast koja radi protiv volje ovog naroda, ovde nema demokratije.

  9. Zanimljivo da za Fon Kramon to sto nisu zapoceti pregovori sa S. Makedonijom a narocito sa Albanijom nisu pozitivan znak i pokazatelj da se do napretka u EU integracijama dolazi zaslugama, nego je zapocela kampanju da se uprkos ociglednom zaostaku i nesposobnosti S. Makedonije a narocito Albanije ipak zapocnu pregovori sa EU? Za Srbiju blokiranje je “ pozitivan signal“ dok je blokiranje Albanije „razocaravajuce“ te se Fon Kramon odmah aktivirala i krenula sa lobiranjem? Kakvi su to licemerni dupli standardi ili Fon Kramon smatra da se u Albaniji ostvaruju te „evropske vrednosti“? Ocigledno je da je kod Fon Kramon prepoznatljiva dobro poznata nemacka politika i ponasanje prema Srbiji koje je narocito dolazilo do izrazaja za vreme svetskih ratova. Problem je u tome sto ovakvi kao Fon Kramon istupaju ispred EU i sto ce se njeni srbofobni stavovi izjednaciti sa stavovima EU sto ce dovesti do jos veceg pada popularnosti EU u Srbiji i do produzavanja vlasti Vucica.

    1. Viola, lepo albansko ime.
      Gospodja je placeni albanski lobista…davno vec.
      Mislim to su ti temeljni europski principi, odgovornost, transparentnost bla bla bla..

    2. Svako ko iole razmišlja ne izjednacava Vučićev režim sa Srbijom, to uglavnom radi Vučić. Ovo što govorite bi imalo smisla da je situacija u Srbiji suprotna od ovoga što gospođa govori.

  10. V. fon Kramon i slicni koji EU funkcije i EU institucije zloupotrebljavaju za lecenje sopstvenih frustracija u odnosu na Srbiju ili na nametanje interesa sopstvenih drzava u vezi Kosova ili BiH su opasnost za EU.

    1. Ne mrzi nas Evropa, to misle glupi ljudi. Kao što takvi misle i da niko nema ništa protiv nas, nebitno iz kog razloga. Sigurno niko ne mrzi Srbiju zato što je Srbija ili zato što smo im opasnost. Ali postoje ovakve spodobe koje to rade za pare. Ne možete mi reći da ova osoba ima izgrađen i jednak stav po pitanju svih država koje pristupaju EU. Ne može me niko ubediti da je normalno što ova osoba poziva na otvaranje pregovora sa Albanijom, a na zatvaranje sa Srbijom. Mislite da je u Albaniji veća vladavina prava i da su bolji izborni uslovi nego u Srbiji? Uporedite izlaznost na izborima, na koju se toliko pozivate.

  11. Lobista za nezavisno „Kosovo“ o Srbiji i Vucicu?
    Cist penal upravo za Vucica, odnosno direktna pomoc i material za spinovanje.
    Glavni Vucicevi saveznici su ove nebitne EU birokrate.

  12. Pa da znas kako smo se potresli,a bas ste nam pomogli oko Covida,licemer koji ste opljackali ceo svet pricate o demokratiji.Za vas je demokratija samo ako mozete da otmete nesto za sebe!

    1. Замислите само,дали би Хитлер са својим трећим Рајхом имао шансе,да се учлани у ЕУ,па у Србији је још само остало да нас Вучић обележи жутим тракама,јер су нас већ етикетирали као стране плаћенике,и домаће издајнике.

      1. Na stranu Vucic ali u EU gde su na vlasti Viola i njoj slicni, Hitler bi sa svojim trecim Rajhom bio bez problema primljen u clanstvo.

  13. Pa sto ne reaguje frau Merkel koja ga je tu i posadila
    Ona je za njega svetinja, kako kaze

  14. U srbiji jedna ista vrsta kriminalaca drzi vlast zadnjih 30 godina ,narod ne koristi svoj mozak pa moze da se manipulise sa istim .
    Politicki sistem u srbiji je zastareo koruptivan i manipulativan nama treba neko ko ce da radi za nas a ne za sebe .
    Narod je glup.

    1. Ne 30…..70 godina,
      I zove se titoisticka crvena burzoazija…..100% posto autosovinisticka

  15. V. fon Kramon ovakvim svojim nastupima kao i lobiranjem da se uprkos neispunjavanju uslova zapocnu pregovori sa Albanijom i lobiranjem da 5 clanica EU priznaju albansku paradrzavu na Kosovu, OTVORENO radi u korsit Vucica. Da li je ona toliko ogranicenih kapaciteta te to ne razume ili su joj sopstveni interesi i interesi onih za koje lobira bitniji od svega i spremna je da za sva vremena unakazi Srbiju i region zbog svoje agende?

  16. Ako ćemo pravo, narodu baš nešto i nije stalo do demokratije. Sa druge strane, u Srbiji demokratija nije ni zaživela, u onom pravom smislu. Ono što je najvažnije, narod nije osetio nikakav boljitak od njenog uvođenja. Za ovo stanje najodgovornije su vlasti posle 5. oktobra koje su se u nju zaklinjale. A ko je pre 8 godina zaista poverovao da je Aleksandar Vučić demokrata bio je izuzetno politički naivan.

    1. Ja bih pre rekao da narod kad je video moć novca malo poblesavio posebno pred krizu 2009. Da ne ulazim u to da li svaka vlast krade na izborima i koliko. Čitao sam mnogo komentara podrške politici Miloševića!
      Zašto je narod toliko dugo podržavao Miloševića i tolike ratove? Tek mu se smučilo kad je bombardovan.
      Od demokratije nije vide korist. A bedu podržavao? Čudan neki narod.

  17. Opasnost za demokratiju, pored Vucica predstavljaju i ovakvi i ovakve kao V. fon Kramon sa njihovim dvostrukim standardima, koriscenjem EU za nametanje sopstvenih interesa, sa tom pateticnom srbofobijom&albanofilijom, ovakvim ljigavim izjavama u kojima joj je kao jako stalo do demokratziacije Srbije i da ona sve sta radi radi u korist gradjana Srbije. Neverovatno da Nemci nakon svih zlocina koje su pocinili nad Srbima imaju obraza da ponovo, sa istom arogancijom i rasizmom odnose prema Srbima. Najveca greska je bilo ujedinjenje Nemacke i to sto je dozvoljeno da se EU pretvori u prosirenu Nemacku i da razni fon kramoni dodju u poziciju da se ponovo izivljavaju nad drugima.

    1. Ja bih pre rekao da narod kad je video moć novca malo poblesavio posebno pred krizu 2009. Da ne ulazim u to da li svaka vlast krade na izborima i koliko. Čitao sam mnogo komentara podrške politici Miloševića!
      Zašto je narod toliko dugo podržavao Miloševića i tolike ratove? Tek mu se smučilo kad je bombardovan.
      Od demokratije nije vide korist. A bedu podržavao? Čudan neki narod?

  18. Bez eufemizama i zamlacivanja. Ovo je diktatorski rezim, istocnjackog tipa, koji proganja sve koji ne misle kao vodja i ne podrzavaju vodju. Ljudi imaju ozbiljne poslovne i zivotne probleme ukoliko svesrdno ne podrzavaju vodju i njegov sumanuti rezim. Ovde vise nema ni traga od evropskih vrednosti.

    1. Apsolutno tačno! Sav ovaj bes koji neupućeni i žestoko razočarani čitaoci svaljuju na službenike EU oslikava čistu nemoć i očaj njih samih tj. nas kao naroda. Niko od službenika EU ne radi za sebe, to je nemoguće, ne iznosi niti sme sopstveno mišljenje već isključivo stav EU, a znamo da su ekonomski najmoćnije zemlje Unije one koje se pitaju o svemu. Pre tome, da je istupio i Paja Patak isto bi izgovorio i to bi ponavljao sve dok na čelo Srbije koja barem zvanično želi u EU, ne dođe neko ko će se povinovati pravilima koja u njoj važe. A ako Paja Patak kaže „mi ne želimo u EU“ EU će vas odmah ostaviti na miru. Šta je problem, dragi Srbi?

        1. Anketama? Ko je, kada i po kojim parametrima sprovodio ankete? A da su i sprovođene, one su nerelevantnam pokazatelj i njima se ne vodi državna politika. Da biste saznali volju naroda potreban je referendum. Ali, ni on neće biti raspisan jer ovde o svemu odlučuje jedan čovek., a a ko slučajno bude raspisan biće namešten onako kako odgovara vrhovnom vođi, kao i sve ostalo. Jel sad jasno?

  19. Treba biti naivan u rangu glasaca Vucica i poverovati da Viola fon Kramon „brine“ o stanju demokratije u Srbiji. Njene tri aktivnosti u zadnja dva dana: 1. Odusevljenje jer Srbija nije otvorila makar jedno poglavlje, navodno zato sto Srbija ne ispunjava evropske standarde a u realnosti zato sto Srbija ne izvrsava naredbe u vezi Kosova, BiH i CG. 2. Lobiranje da se otpocnu pregovori sa Albanijom iako tek Albanija ne ispunjava one iste evropske standarde. 3. Zloupotrebljavanje Evropskog parlamenta za lobiranje da 5 clanica EU priznaju „drzavu kosova“ i da se ukinu vize za Albance sa Kosova, iako ta „drzava kosova“ ne ispunjava ni osnovne evropske vrednosti i iako pozivanjem na legalizaciju te tvorevine Viola fon Kramon poziva na krsenje R1244, odluka Badinterove komisije i Zavrsnog akta iz Helsinkija. Koje su to „evropske vrednosti“ koja bastini Viola fon Kramon?

  20. Ja nisam za ulazak u EU ne zato što je ne volim već zato što to nije skup Evropskih država već jedan savez koji je NATO savez. Znači da se ne opredeljuješ za prirodan savez naprednih već vojno blokovskih saveza. Osnova je savez protiv Rusije i Kine a za račun Američke dominacije svetom. No što se tiče istine onoga o demokratiji i pravima su sasvim u pravu sve što kažu i gde god se Srbija nalazila to je rak rana i naroda u Srbiji i sveta oko nas. Uzurpacija vlasti van ustavnih ovlašćenja jednog čoveka i jedne stranke. Komentari “ pa izađite na izbore“ pije vodu samo za budale. Uslovi moraju biti normalni za sve, skupština nije skup ljudi koji kreiraju zakone već glavni odbor jedne stranke, kriju se državni ugovori javnih preduzeća, dnevni red rasprave je samo jedna tačka, pljuvanje Đilasa, interesi su vezani samo za jednu stranku i čoveka, pravda i kazne nestazmerne za članove i nečlanove te stranke. Ima tu još 100 primera i neko neka kaže da je to normalno?

  21. Kao neutralni promatrač sa strane, ne mogu da ne primijetim nekoliko stvari. Od svih država koje su do danas pristupale EU, Srbija uvjerljivo ima „najegzotičniji“ pristup EU integracijama. 1. Srbija ima totalno krivu percepciju u smislu „ako nekako riješimo Kosovo, primit će nas odmah“. Neće! Kosovo je samo temelj ili uvjet svih uvjeta. Poglavlje 23. i 24 za jednu Švedsku/Nizozemsku su supstantivno daleko važnija pitanja od Kosova. 2. Srbija non stop kuka i javno ukazuje na neke druge kako su oni mogli, a mi ne. Totalno krivi pristup! Da, Bugarska/Rumunjska su primljene prebrzo, ali takvo je bilo vrijeme. Politika proširenja je bila IN, a EU je bez problema apsorbirala nove članove. Danas to više nije tako, geopolitičke okolnosti su potpuno drugačije. Sorry ljudi, ali dok je EU pregovarala oko prijema 10 novih članica, vi ste ubili svog premijera. 3. Srbija ima katastrofalnu diplomatsku retoriku. Sve takve stvari se rješavaju u tišini, a ne da neki lik iz Kancelarije za Kosovo vuče paralelu između njemačke poslanice Von Kramen u EU parlamentu sa nacistima. Majko mila!? 4. Srbija javno uvjerava svoju javnost kako je eto ona sve napravila., ali je kao EU nekako eto neće. Ajme meni. Pa Srbija uopće ne ispunjava zadatke i ciljeve koje je sama sebi postavila. Npr., na izmjenu Ustava iz područja pravosuđa (poglavlje 23), Srbija se obvezala da će to učiniti početkom 2017.??? 4. Srbija ništa ne radi na kreiranju medijski pozitivne slike o EU. Štoviše, srpski mediji su svaki dan puni naslova usmjerenih difamaciji ili ismijavanju EU ili EU članica??? To nikad nije zabilježeno u povijesti EU integracija! Da ne znam, rekao bih da Srbija postavlja EU uvjete kako bi se EU integrirala u Srbiju. 5. I prestanite zamajavat narod oko neutralnosti. Mi smo vojno neutralni, ali idemo ka EU. To nema veze s vezom! Ulaskom u EU, vi sebe politički svrstavate na jednu stranu. A politika je uvijek ispred vojske, što ne? I da, Srbija je jučer opet u UN-u glasala suprotno stavu EU po pitanju Krima i Rusije. Pitam: da li Srbija zaista i iskreno želi ući u EU?

    1. @darac

      Zamajavas ti samog sebe ako se smatras za „neutralnog posmatraca sa strane“. Znas kada bi Hrvatska usla u EU i kada bi vi izigravali velike EUropljane da su se postovali standardi, zakoni ili da je uslov stanje svesti u drustvu ili da su od Hrvatske trazili da se odrekne 15% teritorije, prizna Republiku Srpsku Krajinu i da sa istom potpise „pravno-obavezujuci dokument“? NIKADA. Tako da…

    2. Sve si u pravu, ali nazalost ovde to citaju uglavnom slepi, i slusaju uglavnom gluvi. U politickom smislu. Nezreo narod i nezreli politicari koji misle da se svet vrti oko njih, i da vreme nije prolazna kategorija.

    3. eu je ta koja ne zeli srbiju. jer da nas zeli nebi bio podignut tako visok prag za ulazak u to drustvo. a i sta ce srbija evropi sem da izmuze sta ima jos da se izmuze i da se priblizi rusiji i da budemo zavisni u svakom pogledu od eu. nasa iskrenost prema eu je vrlo klimava jer nemacka kao najvaznija zemlja eu nije nam naklonjena iz mnogo razloga a ni skandinavske drzave pa ni francuska.nas put mozda nije dobar ali dokle god nismo 100% progutani i dok se koprcamo ( i sa vucicem i njegovim sns-om!) ima nade za srbiju. a situacija u evrpi iz meseca u mesec nije ista. mnogeo prljavog vesa se pojavljuje i njihov slugeranski odnos prema usa, i gubljenje identiteta ne cine eu vise tako privlacnom kao sto to bese 90-tih ili jos bolje 80-tih ili 70-tih. eu je umorna i ne snalazi se u ovim burnim vremenima. istok jaca u svakom pogledu a i posteno je tako, jer je dugo bio omalovazavan od strane eu i demokratije zapadne uopste.sad je istok ojacao i prolepsao se i privlaci!

    4. „ništa ne radi na kreiranju medijski pozitivne slike o EU. Štoviše, srpski mediji su svaki dan puni naslova usmjerenih difamaciji ili ismijavanju EU ili EU članica??? To nikad nije zabilježeno u povijesti EU integracija! Da ne znam, rekao bih da Srbija postavlja EU uvjete kako bi se EU integrirala u Srbiju. 5.“

      ‘Srbija ima totalno krivu percepciju u smislu „ako nekako riješimo Kosovo, primit će nas odmah“. Neće! Kosovo je samo temelj ili uvjet svih uvjeta. Poglavlje 23. i 24 za jednu Švedsku/Nizozemsku su supstantivno daleko važnija pitanja od Kosova“

      @darac

      Objektivna analiza i lepo primećeno kako se mediji , novinari i takozvani analitčari u Srbiji odnose prema EU

      A za Kosovo nije tako jednostavno. Prvo Evropa na svojoj teritorijii ne želi neku svoju Palestinu. Želi održivo rešenje. I onda je dopušteno vlasti u Srbiji , da se ponaša kako hoće, žmurilo se. Pa sad kad je prelilo času sad su važnija ljudska prava i demokratija, koji bi kasnije došle na red. Tačnije dosta je bilo zavlačenja. A sa druge strane čujemo nešto o Nobelovoj nagradi za mir??? Za koju je sada kasno.

    5. Pa vecinska Srbija i nezeli da udje u ovakvu naci EU a ti prijatelju bi trebao da se bavis Hrvatskom jer ni kod vas ne cvetaju ruze.

  22. Pa da je to tako bilo striktno pri otvaranju poglavlja za prijem u EU mnoge zemlje nikada danas ne bi bile u EU.
    Ovo je sve zbog ne priznavanja Kosova i Metohije .
    I to je to da se ne lazemo …

  23. Bivši radikalski đak u EU. Ko je u to poverovao?? Ovde je demokratija nestala a nastali su mržnja i podela.

  24. da covek ne poveruje koliko nas svi mrze a kod nas sve cveta i demokratija ekonomija pa zar im ne treba najrazvijenija zemlja u evropi najveci BDP sve uredjeno mogli bi da ih kreditiramo rece covek IMAMO MI PARA prosto iznenadjuje da ne vide ovakvu idilu …plate su valjda samo u moldaviji manje a drzavu su zaduzili koliko sve vlasti zajedno od dahija na ovamo 200 i nesto godina pa bas cudi da nas nece

  25. Znači li ovo, sa onom jučerašnjom porukom iz Amerike (Engel), da će Vučko morati što prije da prizna Kosovo?

  26. Vlast i ne zeli da se udje u EU jer onda moraju da se postuju pravila , neuki deo naroda to i ne razume i samo aminuje sta kaze vlast a u principu oni su i najugrozeniji jer su im primanja najniza , daleko je ovaj narod od pravog puta

  27. Ne Draga Viola, …VI, …dovodite demokratiju u opasnost!!
    Da li smo zaboravili 2012tu i ‘pokljonjenje sa blagoslovom’ uz obecanje (uslovne, ali …) neogranicene politicke podrske izvesnom Mega-Radikalu u Nemackoj Ambasadi u Beogradu?!?!?
    Ne brine vas ‘nasa demokratija’, nego se izgleda premisljate …

  28. Stvarno neznam o cemu se radi i zasto se uopste gurate u EU. To je nesto najgluplje sto je covek izmislio. Bugarska,Rumunija,Hrvatska,Madjarska a najviae Holandija ,su leglo mafije ,korupcije ,kriminala svake vrste.Mi smo za njil bebe.

  29. Госпођо „Зелена“ то што сте рекли је чист безобразлук и навијачки Ф(тон) за шиптсрску страну.Само у тоталитарним системима може се говорити да доводе у опасност демократију.Свака земља има проблема, почистите мало своје двориште, а ја као грађанин Србије, не дам вам за право да је тако, како нас ви блатите.

  30. Gospodjo Fon Kramon
    Vi ocigledno ne Vidite kakva Demokratija Vlada u Opoziciji Opšte
    Ili vas Mozda Djilas Nahranio i Napojio kao i Onu Gospodju Fajon
    Pa ste rešili da malo Lupetate na Tudj Racun
    Najbolje je da Gledate Vaša Posla
    Jer ni u Vaše Preduzece ne Cveta Cvece a Bumbara ima izgleda

  31. Potpuno ispravna odluka ko će ovim autokratama da dozvoli PRIBLIŽAVANJE ka EUgradjane ove zemlje tretiraju kao robove, na korak smo od tiranije.

  32. Sto ovakvu kritiku ne upute Amerima?Broje jos glasove,namaju kako da donesu izborni materijal u centralnu komisiju.Za Srbiju su u pravu.Ovde je totalni Vucicinizam.Ne sme ni jedan mediji da zucne protiv AV.Osim dve tv koje nisu dostupne svim gradanima.Pisanih medija isto malo ima koji pisu i kritikuju AV.

  33. Demokratija po meri neke fon…i EU? Ne, hvala! Njihova selektivna i dvolična demokratija služi kao sredstvo za ucenjivanje i deljenje naroda na podobne i nepodobne. Na Balkanu za vas su svi narodi drugorazredni, manje vredni…Videla se ta demokratija i na primeru američkih izbora…Zadržite je za sebe…

  34. Milion stvari ima zbog kojih je stopirano otvaranje poglavlja, a milion prva je da uvek optuzimo druge za nase neuspehe

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.