Fon Kramon: Za Srbiju pripremljen paket mera kao odgovor na teroristički napad u Banjskoj 1foto FoNet Milica Vučković

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo i poslanica Zelenih Viola fon Kramon izjavila je da je za Srbiju pripremljen paket mera kao „odgovor na teroristički napad 24. septembra u Banjskoj„.

„Ne bih ih nazvala sankcijama, jer ih mora odobriti Savet, ali govorimo o političkim i finansijskim merama, koje će naravno naneti štetu Vladi Srbije“, rekla je Fon Kramon za albanski Juronjuz, preneo je RTK2.

Ona je poručila da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da sarađuje i obezbedi odgovarajuću istragu o događaju 24. septembra.

„Vučić kontroliše mnoge stvari koje se dešavaju u Srbiji. Teško je pomisliti da nije bio svestan šta se dešava oko nabavke naoružanja, niti organizacije agresorske grupe. Međutim, ne mislim da je Srbija zainteresovana za veći vojni napad, ili rat“, rekla je ona.

Fon Kramon je navela da se za nerešena pitanja u dijalogu Kosova i Srbije razgovara o novom predlogu, ali nije navela detalje.

„Ono što sam razumela je da mnoge diplomate sastavljaju još jedan predlog o tome kako ćemo dalje. Ne mogu da dam više detalja u ovom trenutku“, rekla je Fon Kramon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari